Έτοιμοι να κλείσουν και την Χαλυβουργία

Η κυβέρνηση χαϊδεύοντας, προφανώς και για δικούς της λόγους, τα αυτιά του ΠΑΜΕ περιορίστηκε μόνο σε ευχές για την τύχη της μονάδας Ασπ...


Η κυβέρνηση χαϊδεύοντας, προφανώς και για δικούς της λόγους, τα αυτιά του ΠΑΜΕ περιορίστηκε μόνο σε ευχές για την τύχη της μονάδας Ασπροπύργου και απέφυγε την παρέμβαση ουσίας. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, ένιψε τας χείρας του με μια δήλωση – ευχολόγιο για το καλό της Ελλάδας και την καλή τύχη του 9μηνου πολέμου στο χώρο της χαλυβουργίας.

Εκτός από την πίεση προς τον χαλυβουργικό όμιλο για αποδοχή των θέσεων του ΠΑΜΕ (γνωρίζοντας βέβαια την οριστική άρνηση του ομίλου), το υπουργείο δεν έκανε καμία άλλη επικοινωνία και δεν μίλησε για εναλλακτικό σχέδιο όπως αναμενόταν.


Αυτά είναι τα βασικά σημεία που έχουν διαμορφωθεί ως τώρα:
  • Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους επικεφαλής του ομίλου Μάνεση και τους ενημέρωσε μόνο για τις θέσεις του ΠΑΜΕ οι οποίες αφορούν την επαναπρόσληψη των 120 απολυθέντων με πρώτη φάση τους 40 και χρονοδιάγραμμα τους άλλους 80. Η απάντηση που πήρε ο κ. Βρούτσης ήταν ότι οι απολύσεις δεν έχουν σκοπιμότητα αλλά δεν υπάρχει εργασιακό αντικείμενο για τα 120 άτομα.
  • Την Τρίτη, ο όμιλος της Χαλυβουργίας Ελλάδος περίμενε πρόταση του υπουργείου Εργασίας για να συζητηθεί και να λυθεί πιθανόν η κρίση. Πρόταση δεν υπήρξε, ενώ δεν υπήρξε και άλλη επικοινωνία, πέραν αυτής της Δευτέρας.
  • Σήμερα το πρωί το υπουργείο Εργασίας ζήτησε από τη διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος του ομίλου Μάνεση να παρατείνει για 24 ώρες την απόφασή της να κατατεθεί πρόταση διαβούλευσης με ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο της μονάδας του Ασπρόπυργου.
  • Στον όμιλο Μάνεση επικρατούν δυο τάσεις: η μία να κατατεθεί η πρόταση διαβούλευσης για τις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου σήμερα και η άλλη να δοθεί 24ωρη παράταση. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί μέχρι το βράδυ.
  • Ανεξάρτητα από το διαδικαστικό μέρος στον όμιλο Μάνεση η προδιάθεση που επικρατεί είναι να τελειώνουν με το θέμα και να κλείσουν το εργοστάσιο μέσα στις επόμενες ημέρες. 
  • Αυτό σημαίνει αυτόματη απόλυση άλλων 240 ατόμων από τη μονάδα Ασπροπύργου και απώλεια εισοδήματος σε 500 περίπου συνεργάτες και προμηθευτές του εργοστασίου από τη γύρω περιοχή και από την Αττική γενικότερα. 
  • Το εργοστάσιο του Βόλου θα συνεχίσει τη λειτουργία του και οι 365 εργαζόμενοι της μονάδας αυτής που αρνήθηκαν υποταγή στο ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να έχουν τις θέσεις εργασίας τους με κανονικό ωράριο και με το μισθό που δικαιούνται.

Πληροφορίες από capital.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item