Στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας για καθαρά πολιτικούς λόγους

Αυτή ήταν μια φράση που χρησιμοποίησε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Παναγιώτης Ρουμελιώτης και η ...


Αυτή ήταν μια φράση που χρησιμοποίησε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Παναγιώτης Ρουμελιώτης και η αλήθεια είναι ότι μας κίνησε εντόνως την περιέργεια και συγχρόνως την ανησυχία καθώς τέτοιες σκέψεις και υποψίες υπάρχουν στο μυαλό μας εδώ και καιρό και κάποιοι μας έλεγαν συνωμοσιολόγους...Έλα όμως που τελικά αποδεικνύεται το εντελώς αντίθετο!

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Ρουμελιώτης, είπε χαρακτηριστικά πως «ορισμένοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για εσωτερικούς πολιτικούς τους λόγους ως το "μαύρο πρόβατο" για να παραδειγματιστούν και άλλες χώρες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει μια στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας από ορισμένους για πολιτικά καθαρά λόγους με στόχο την αποπομπή της από την Ευρωζώνη.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους να επιτύχει η Ελλάδα ίδιους όρους με την Ιταλία και την Ισπανία, αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: «Πιστεύω ότι εμείς θα πρέπει σίγουρα να διεκδικήσουμε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει απευθείας μέσα από το μηχανισμό και όχι μέσω των κυβερνήσεων για δύο προφανείς λόγους. 


Πρώτον για να γίνει πιο βιώσιμο, πιο διαχειρίσιμο το χρέος. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Γιατί έχουν γίνει κάποιες υποθέσεις εργασίας, οι οποίες είναι αμφισβητούμενες. Δηλαδή το χρέος θα είναι βιώσιμο λέει το ΔΝΤ αν το 2014 έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 2% - 3% μέχρι το 2020, εάν έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% - 5% του ΑΕΠ πάλι μέχρι το 2020. Αυτά τα νούμερα δεν έχουν επαληθευτεί σε καμία χώρα του κόσμου».

Οι απόψεις του όπως μπορείτε να δείτε και οι ίδιοι δεν είναι τραβηγμένοι στα άκρα και σε καμία περίπτωση δεν στερούνται λογικής!
Τώρα το εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας θα ακολουθήσει σκληρή στάση απέναντι στην τρόικα πολύ αμφιβάλουμε -καθώς το παρελθόν τους στις διαπραγματεύσεις το γνωρίζουμε- αν και θέλουμε να ελπίζουμε για το καλύτερο!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item