Μήνυση για απάτη στον Λαυρεντιάδη από 7 μεγάλες ελληνικές και ξένες τράπεζες

Η μήνυση αφορά απάτη σε βαθμό κακουργήματος, κακουργηματική χειραγώγηση της μετοχής της «Νεοχημικής», κατάχρηση προνομιακών πληροφοριώ...


Η μήνυση αφορά απάτη σε βαθμό κακουργήματος, κακουργηματική χειραγώγηση της μετοχής της «Νεοχημικής», κατάχρηση προνομιακών πληροφοριών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση και δ/νση εγκληματικής οργάνωσης, και υπογράφεται από τις Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική Τράπεζα.

Οι τράπεζες κατηγορούν τον κ. Λαυρεντιάδη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι που ήταν διευθυντικά στελέχη της «Νεοχημικής», ότι παρουσίασαν αλλοιωμένους ισολογισμούς της εταιρείας και «φούσκωσαν» την τιμή της, πετυχαίνοντας να πάρουν το 2008 δάνεια 500 εκατ. ευρώ.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών διαβίβασε τη μήνυση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία με τη σειρά της έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον εισαγγελέα που είχε χειριστεί και την υπόθεση της Proton Bank, κ. Ιωάννη Δραγάτση.


Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Νεοχημική» μεταβιβάστηκε πριν από πέντε χρόνια στην αμερικανική Carlyle έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ, και εν συνεχεία αγοράστηκε εκ νέου από τον κ. Λαυρεντιάδη, σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item