Μετά την Ισπανία και την Κύπρο σειρά για τον μηχανισμό στήριξης παίρνουν Ιταλία και Γαλλία

Η Γερμανία λοιπόν με την στάση τα κατάφερε για ακόμη μια φορά...Δεν κατάφεραν να περιορίσουν την ζημιά μόνο στην Ελλάδα και αυτή τη στ...


Η Γερμανία λοιπόν με την στάση τα κατάφερε για ακόμη μια φορά...Δεν κατάφεραν να περιορίσουν την ζημιά μόνο στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Ισπανία και η Κύπρος έχουν καταθέσει επίσημα για την ανάγκη εισόδου στον μηχανισμό στήριξης!

Και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα η επόμενη χώρα που θα ζητήσει και αυτή βοήθεια θα είναι η Ιταλία, και μη σας φανεί καθόλου παράξενο, και αργότερα η Γαλλία(η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης).
Φυσικά όταν οδηγηθούν εκεί τα πράγματα(και το λέμε με σιγουριά) ξεχάστε την ευρωζώνη που ξέρατε, εάν υπάρχει βέβαια ακόμη!

Στην όλη υπόθεση αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι το γεγονός πως τελικά δεν έφταιγε η Ελλάδα για την υπάρχουσα κρίση και πως η κρίση είναι κυρίως θεσμική και γι'αυτό μεταδόθηκε ταχύτατα σε όλη την ευρωζώνη.

Η Γαλλία, αν και δεν το γνωρίζουν πολλοί, έχει ένα τεράστιο έλλειμμα και το χρέος της είναι πλέον σε δυσθεώρητα ύψη!
Η Γαλλία λοιπόν θα προσπαθήσει στις επόμενες κινήσεις της να είναι πολύ προσεκτική ώστε να προσπαθήσει να διακόψει το ντόμινο της κατάρρευσης των ευρωπαϊκών χωρών και έτσι να μην είναι η επόμενη χώρα που θα ζητήσει βοήθεια!

Η κρίση χρέους έχει ήδη μεταδοθεί από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, στις πιο ευπαθείς χώρες της ευρωζώνης, «ρίχνοντας» και τα κάστρα της Ισπανίας και της Κύπρου, ενώ απειλεί ανοιχτά πλέον και την Ιταλία.

Η Γαλλία λοιπόν ετοιμάζει κινήσεις για την άμεση καταπολέμηση της μετάδοσης, παρά την αντίθεση της Γερμανίας και αυτό για έναν και μόνο λόγο. Γνωρίζουν καλά ότι μετά την Ιταλία, είναι οι ίδιοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο των αγορών.

Τα οικονομικά της Γαλλίας δεν είναι ισχυρά, όσο είναι της Γερμανίας, και οι τράπεζες της έχουν μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα και την Ιταλία. «Είναι σαφές ότι η πίεση από την κρίση χρέους θα έρθει στη Γαλλία και σε άλλες χώρες που διαθέτουν τώρα την άριστη αξιολόγηση», δήλωσε ο Michel Martinez, επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale για τη Γαλλία.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item