Στα νύχια του Μνημονίου και η Ισπανία για να κάνει "παρέα" στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ισπανία. Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος σε συνέν...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ισπανία.


Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα "ζητήσει μια ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια" για τις τράπεζες της.


"Η οικονομική αυτή στήριξη θα αφορά μόνο τις τράπεζες που το ζητούν", σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.


"Το τελικό ύψος του δανείου εξαρτάται από τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων. Οι τράπεζες θα καταθέσουν τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησής τους σύντομα".


Ο Guindos διευκρίνισε ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση των ισπανικών τραπεζών δεν θα επηρεάσει το χρέος της χώρας, ενώ χαρακτήρισε διαχειρίσιμες τις κεφαλαιακές ανάγκες του κλάδου.


Η ευρωζώνη δεν θα ζητήσει από την Ισπανία ένα σχέδιο λιτότητας, δήλωσε παράλληλα ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή, ενώ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο θέμα, το ΔΝΤ θα μετάσχει στο σχέδιο βοήθειας έχοντας έναν ρόλο επίβλεψης.


Η Ισπανία αναζητεί οικονομική βοήθεια και προσπαθεί να μην πέσει στο ΔΝΤ


Φήμες πως η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια μέσα στο Σαββατοκύριακο


Έτοιμη η Ισπανία να μπει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τις επόμενες ώρες

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item