Η Κύπρος προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τον μηχανισμό στήριξης και στρέφεται προς την Κίνα

Προσπαθούμε να αποφύγουμε το μηχανισμό, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Χριστόφιας, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα ήθελε να δημιουργε...

Προσπαθούμε να αποφύγουμε το μηχανισμό, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Χριστόφιας, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα ήθελε να δημιουργεί "φούσκες" σε σχέση με το ρωσικό δάνειο, όπως μεταδίδει το κυπριακό Stockwatch.«Δυστυχώς, έχουμε το πρόβλημα των τραπεζών ή αν θέλετε, μιας εκ των τραπεζών, το οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με διάφορους τρόπους».Ερωτηθείς τι γίνεται με το ρωσικό δάνειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «θα σας πούμε τα αποτελέσματα σύντομα, θετικά ή αρνητικά δεν ξέρουμε ακόμα. Αν υπάρξει αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα θα το μάθετε, αλλά εγώ δεν μπορώ εγώ να εξαγγέλλω εκ των προτέρων και να δημιουργώ φούσκες σε καμία απολύτως περίπτωση».Για το Πεκίνο αναχώρησε χθες το απόγευμα, έπειτα από προσωπικές οδηγίες του Κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης, σύμφωνα με έγκυρη πηγή του ΑΜΠΕ, καθώς για το συγκεκριμένο ταξίδι δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση.


Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, η επίσκεψη του υπουργού στην κινεζική πρωτεύουσα στοχεύει στην εξασφάλιση δανείου, αλλά και στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων.


Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, στην Κίνα βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, Μιχάλης Σαρρής, σε μια προσπάθεια διερεύνησης και εντοπισμού επενδυτών, που θα καλύψουν μέρος της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας.


ΠΗΓΗ : capital.grΔημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item