Έτοιμη η Κύπρος να ζητήσει βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal... Αυξάνονται οι πιθανότητες -ακόμη και εντός του Ιουνίου- η Κύπρος να ανακο...

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal...

Αυξάνονται οι πιθανότητες -ακόμη και εντός του Ιουνίου- η Κύπρος να ανακοινώσει την προσφυγή της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τις τράπεζές της από την ελληνική κρίση χρέους.

"Η Κύπρος, που βρίσκεται αντιμέτωπη με αποδόσεις κοντά στο 14% στα 10ετή ομόλογά της και με αξιολόγηση junk (σκουπίδια) από δύο από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης, δεν έχει πολλά περιθώρια και πολλές πηγές για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών", τονίζεται χαρακτηριστικά.
Eπισήμως, η κυπριακή οικονομία εκτιμάται ότι φέτος θα σημειώσει ανάπτυξη 0,8%, αλλά κατά το ΔΝΤ μια ύφεση της τάξης του 1,2% είναι το πλέον πιθανό σενάριο.

H Wall Street Journal κάνει ειδική μνεία στην κατάσταση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα.
"Οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες συνιστούν μια σοβαρή πηγή ανησυχίας: Οι κυπριακές τράπεζες μπορεί τα τελευταία 2 χρόνια να επωφελήθηκαν από τις εκροές κεφαλαίων από την Ελλάδα, αλλά ο κίνδυνος μιας ξαφνικής αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ θα πλήξει καίρια την εμπιστοσύνη των καταθετών", σημειώνεται μεταξύ άλλων.


ΠΗΓΗ : bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item