Οι Έλληνες θα τρομοκρατηθούν και τελικά θα ψηφίσουν κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει το μνημόνιο λέει ο Σόρος

Αυτά τα ολίγα ανέφερε ο αδηφάγος μεγαλοεπενδυτής-γύπας Τζορτζ Σόρος, και αν το σκεφτούμε λίγο πιο προσεκτικά δεν έχει άδικο! Ο λαός ...


Αυτά τα ολίγα ανέφερε ο αδηφάγος μεγαλοεπενδυτής-γύπας Τζορτζ Σόρος, και αν το σκεφτούμε λίγο πιο προσεκτικά δεν έχει άδικο!
Ο λαός πάντα -και φυσικά μέχρι σήμερα- έχει συνηθίσει στο να τον τρομάζουν με τις τρομολαγνικές τους δηλώσεις περί χρεωκοπίας, εξόδου της χώρας από το ευρώ, πείνα, λιμό και ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλό του Ευαγγελάτου και όλων των άλλων "παραδοσιακών" μέσων αποχαύνωσης...

«Αναμένω ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα φοβηθεί αρκετά από την προοπτική της εκδίωξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να δώσει μια μικρή πλειοψηφία των εδρών σε ένα κυβερνητικό συνασπισμό που είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη σημερινή συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τις τράπεζες-πιστωτές της χώρας» αναφέρει ο Τζορτζ Σόρος σε κείμενο ομιλίας του.

Αλλά ακόμη κι έτσι, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δε βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της Ελλάδας. «Ουδεμία κυβέρνηση μπορεί να εκπληρώσει τους όρους αυτούς και η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κορυφωθεί το φθινόπωρο», πρόσθεσε ο Σόρος.

«Η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ», υποστήριξε και εξήγησε: 

«Κατά την γνώμη μου, οι αρχές έχουν ένα παράθυρο τριών μηνών στην διάρκεια των οποίων θα μπορούσαν ακόμη να διορθώσουν τα σφάλματά τους και να αναστρέψουν τις τωρινές τάσεις. Λέγοντας αρχές, εννοώ κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση και την Μπούντεσμπανκ, διότι σε μια κρίση οι πιστωτές έχουν την ισχύ και τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη της Γερμανίας». 

Μέχρι το φθινόπωρο, όταν εκτίμησε πως θα κορυφωθεί η ελληνική κρίση «και η γερμανική οικονομία θα εξασθενεί, και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Γερμανίδα καγκελάριο να πείσει την κοινή γνώμη να αναλάβει πρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες. Αυτό δημιουργεί το παράθυρο των τριών μηνών».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item