Τώρα που η τρόικα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου τι θα μας υποσχεθείτε πάλι;;;

Το έχουμε άλλωστε πει σε αυτό το Blog πριν ακόμα βγει κυβέρνηση. Το μόνο που θα "καταφέρουν", θα είναι μια παράταση χρόνου 1...


Το έχουμε άλλωστε πει σε αυτό το Blog πριν ακόμα βγει κυβέρνηση. Το μόνο που θα "καταφέρουν", θα είναι μια παράταση χρόνου 1-2 χρόνια για τα μέτρα...

Χαρείτε λοιπόν για ακόμη μια φορά τα γνωστά και μεγαλεπήβολα "ΘΑ" των πολιτικών που για ακόμη μια φορά οι Έλληνες ψήφισαν και φυσικά αυτή τη φορά δεν μπορούν να βγούνε και να πούνε πως μας κορόιδεψαν και δεν ξέραμε!
Ξέρατε και πολύ καλά μάλιστα...Το νιώσατε στο πετσί σας! Τώρα ετοιμαστείτε να φτάσει ως το κόκκαλο...


Οι πολίτες περιμένουν ουσιαστική μείωση φόρων και όχι απλά κούφιες υποσχέσεις


Πόσο λέτε να αντέξει η νέα κυβέρνηση;;;


Θα υπάρξουν προσδοκίες ότι η Ελλάδα θα διασωθεί - Στην πορεία θα φανεί ότι απλά κερδίσαμε χρόνο


Η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά περιέχει προβλέψεις που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο του Μνημονίου και οδηγούν σε αποκλίσεις από τους οικονομικούς του στόχους, λένε τεχνοκράτες της τρόικας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.


Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι όροι όπως «όχι απολύσεις στο Δημόσιο» και «όχι άλλες μειώσεις μισθών» δεν είναι συμβατοί με τις συμφωνίες που έχουν αποτυπωθεί στο Μνημόνιο για μείωση του προσωπικού του Δημοσίου κατά 150.000 την περίοδο έως το 2015 και για μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά 12%.


Όπως σημείωναν, αν η κυβέρνηση διαθέτει ένα «μυστικό σχέδιο» ισοδύναμων μέτρων για να αναπληρώσει τις απώλειες, τότε αυτό μπορεί να συζητηθεί, ωστόσο δεν πιστεύουν ότι θα βρεθούν εύκολα ισοδύναμα μέτρα αυτού του μεγέθους.


Αντίθετη είναι η πλευρά του ΔΝΤ στο κομμάτι της συμφωνίας που προβλέπει την εκ νέου ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων και των κατώτερων μισθών.


Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ τονίζουν ότι αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και προσθέτουν ότι αν η κυβέρνηση λάβει μέτρα για τη μείωση των τιμών στην αγορά τότε θα αποκατασταθεί η αγοραστική δύναμη των μισθών.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item