Αυτό που δεν τολμάει να κάνει η Ελλάδα, θα το κάνουν οι ομογενείς της Αυστραλίας!

Αυτό που δεν τολμάει να το κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να μην διαταράξει τις σχέσεις μας με τους Βρετανούς, τώρα ετοιμάζεται να το πρ...

Αυτό που δεν τολμάει να το κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να μην διαταράξει τις σχέσεις μας με τους Βρετανούς, τώρα ετοιμάζεται να το πράξει ο ελληνισμός της Αυστραλίας!

Πέρασαν πια οι εποχές που οι Βρετανοί είχαν διάφορες δικαιολογίες για να μην τα επιστρέψουν όπως την πιο επικρατέστερη, ότι η Ελλάδα δεν είχες κατάλληλους χώρους για να τα αποθηκεύσει, ενώ στην Βρετανία ήταν κατάλληλα φυλαγμένα!

Τώρα λοιπόν που έχουμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό και τον κατάλληλο χώρο γιατί δεν μας τα επιστρέφουν;;; Θα σας πω εγώ γιατί!
Γιατί έχουμε ψηφίσει δειλούς να μας κυβερνάνε και δεν έχουν τα κότσια να μπούνε μπροστά και να διεκδικήσουν ότι αξίζει για την χώρα μας...

Συγκεκριμένα ομογενείς της Αυστραλίας, σε συνεργασία με επιτροπές που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο, είναι έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της Βρετανίας προκειμένου να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην χώρα που ανήκουν...

Την κοινοποίηση έκανε ο Εμμανουήλ Κόμηνος, που ηγείται της πρώτης επιτροπής Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αυστραλία, μιλώντας σε σχετική ημερίδα στο Λονδίνο, όπου παρουσιάστηκαν άγνωστα αποδεικτικά στοιχεία, που ενισχύουν ηθικά και νομικά επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

«Έχουμε αποφασίσει να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση των γλυπτών μας και θα καταρρίψουμε όλα τα επιχειρήματα των Βρετανών» δήλωσε ο κ. Κόμηνος.
Μεταξύ των νομικών που ασχολούνται με την προσφυγή είναι ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Μάικλ Ρέπας, ο Γιώργος Μπίζος από τη Ν. Αφρική (δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα) και ο Ελληνοαυστραλός Βίκτωρ Μπιζάνης.

Ο ίδιος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Την εποχή που ο Έλγιν αποκόλλησε τα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα μετέφερε στο Λονδίνο, στην Ελλάδα ζούσαν πραγματικοί δικαιούχοι-απόγονοι των Ελλήνων, οι οποίοι δεν ρωτήθηκαν, ούτε πούλησαν, ούτε επέτρεψαν την αρπαγή τους» είπε ο κ. Μπιζάνης και πρόσθεσε: «Με ποιον μίλησαν οι άνθρωποι του Έλγιν; Με τον διορισμένο Τούρκο Αγά των Αθηνών. Και πώς είναι δυνατόν να νομιμοποιείται και να ισχύει σήμερα μια τέτοια συνδιαλλαγή; Μια συνδιαλλαγή που διεξήχθη χωρίς την παρουσία έστω ενός Έλληνα».

Στην ημερίδα του Λονδίνου η αρχαιολόγος, προϊστάμενη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, Ελένη Κόρκα, παρουσίασε χειρόγραφες επιστολές που είχε ανταλλάξει το 1811 ο λόρδος Έλγιν με τον διάδοχό του Βρετανό πρέσβη στην Υψηλή Πύλη, από τις οποίες συνάγεται πως η αφαίρεση και μεταφορά των γλυπτών ήταν παράνομη.


madata

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item