Γιατί ενώ η τιμή του πετρελαίου πέφτει, η βενζίνη στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι στα ύψη;

Το βαρέλι του βρετανικού πετρέλαιου Βόρειας Θάλασσας, του Brent, χθες Πέμπτη αποτιμήθηκε για την άμεση παράδοσή του κάτω των 80 δολαρίων...

Το βαρέλι του βρετανικού πετρέλαιου Βόρειας Θάλασσας, του Brent, χθες Πέμπτη αποτιμήθηκε για την άμεση παράδοσή του κάτω των 80 δολαρίων, εν μέσω υπερπροσφοράς.
Σήμερα, η αντίστοιχη τελική τιμή ήταν τα 79,76 δολάρια, περίπου 30% χαμηλότερα από τα υψηλά των 108 ευρώ την περίοδο του Μαρτίου-Απριλίου. Η βενζίνη τότε κόστιζε στην Ελλάδα 1,78~1,85 ευρώ.

Απότομη ανοδική τάση τιμής "είναι απίθανη προς το παρόν, ή στο άμεσο μέλλον", προβλέπεται πλέον με εγκυρότητα. Μάλιστα, ο αναλυτής Ριχ Ιλτστζίζιν, του οίκου iiTrader, προέβλεψε, σήμερα πως η τιμή του βαρελιού Brent θα φτάσει γύρω στα 74-76 δολαρίων, " λόγω μικρής ζήτησης διεθνώς συνδυαζόμενης με πάρα πολύ μεγάλη προσφορά".

Επομένως βλέποντας και την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, η τιμή θα έπρεπε να κυμαίνεται γύρω στα 1,42-146 το πολύ ενώ η πιο φθηνή τιμή που βρίσκεις στην Αθήνα είναι 1,59...

Γιατί συμβαίνει αυτό κύριοι;;; Μπορεί κάποιος να μας δώσει κάποια σαφή απάντηση;;;

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item