Φήμες πως η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια μέσα στο Σαββατοκύριακο

«Η ανακοίνωση αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου», δήλωσαν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο αναφέρει ότι δεν κατόρθωσε ...

«Η ανακοίνωση αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου», δήλωσαν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο αναφέρει ότι δεν κατόρθωσε να έλθει σε επαφή με αξιωματούχους της ισπανικής κυβέρνησης για να εξασφαλίσει τον σχολιασμό της πληροφορίας.

Η Ισπανία βρίσκεται στον ασφυκτικό κλοιό των αγορών, μετά και την υποβάθμιση της κατά τρεις βαθμίδες από την Fitch, σε «ΒΒΒ», δύο μόλις βαθμίδες πάνω από το επίπεδο «junk». Νωρίτερα σήμερα, η απόδοση του  10ετούς ομολόγου αναφοράς ενισχύθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 6,21% και του 2ετούς κατά 17 μονάδες στο 4,44%. 


Η Fitch τοποθετεί το πιθανό δημοσιονομικό κόστος αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης του ισπανικού τραπεζικού κλάδου γύρω στα 60 δισ. ευρώ (6% του ΑΕΠ), ενώ θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τα 100 δισ. ευρώ (9% του ΑΕΠ) βάσει ενός πιο δυσμενούς σεναρίου. Το προηγούμενο βασικό σενάριο της Fitch προέβλεπε κόστος περίπου 30 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ).


Η Ισπανική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει την είδηση


Εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα να πει περί επικείμενης ανακοίνωσης σχετικά με την διάσωση των ισπανικών τραπεζών και επανέλαβε την δήλωση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας.


Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστήριξε ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ισπανικό τραπεζικό τομέα, αν η Μαδρίτη υποβάλει αίτημα προς την κατεύθυνση αυτή. «Είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με τους αριθμούς», εκτίμησε υπογραμμίζοντας ότι προς το παρόν, «η Ισπανία δεν έχει υποβάλει αίτημα» παρά το γεγονός ότι ο «τραπεζικός της τομέας είναι κάτω από πίεση».


ΠΗΓΗ : tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item