Μήπως πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ισπανίας;;;

Μετά από 2 χρόνια ανελέητων χτυπημάτων στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, η Ισπανία έφτασε στην άκρη του γκρεμού για να καταδείξει πως τ...

Μετά από 2 χρόνια ανελέητων χτυπημάτων στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, η Ισπανία έφτασε στην άκρη του γκρεμού για να καταδείξει πως το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και πως θα χρειαστεί ομαδική δουλειά για να βγούμε από αυτό το τούνελ.

Η Ελλάδα λοιπόν πήρε ένα δάνειο περίπου 50 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και ο λαός της καταδυναστεύτηκε κάτω από τους δυσβάσταχτους όρους του μνημονίου.

Έρχεται λοιπόν η Ισπανία που έφτασε μια ανάσα από την χρεωκοπία, να μπαίνει και αυτή με την σειρά της στον μηχανισμό βοήθειας αλλά με την διαφορά ότι την συμφωνία την έκαναν με την ΕΕ και όχι με τα άπληστα κοράκια από το ΔΝΤ.

Το αποτέλεσμα; Η Ισπανία θα λάβει 100 δισ. ευρώ χωρίς καμία επιβάρυνση από τους δυσβάσταχτους όρους που ταλανίζουν καθημερινά όλους τους Έλληνες πολίτες!

Είχαμε γράψει και παλιότερα πως τόσο καιρό που η Ελλάδα κινδύνευε να χρεοκοπήσει, οι εταίροι μας προετοιμάζονταν για το ενδεχόμενο κάποιας χρεοκοπίας πουλώντας όσα περισσότερα ελληνικά ομόλογα μπορούσαν ώστε να περιορίσουν την χασούρα.
Ακόμη όμως και να κατάφερνε η Ευρωζώνη να επιβιώσει μετά από μια χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την καταστροφή εάν έφτανε στο ίδιο σημείο και η Ισπανία...


Ο λόγος;;;
Διότι οι 3 μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης -Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία- είχαν τεράστια αποθέματα από ισπανικά ομόλογα.
Επομένως εάν προχωρούσε σε χρεοκοπία η Ισπανία, άμεσα θα υπήρχαν διαδοχικά "χτυπήματα" σε όλη την Ευρωζώνη με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της!

Αυτός λοιπόν ήταν και ο λόγος που η Ισπανία κατάφερε να πάρει 100 δισ. ευρώ χωρίς κανέναν όρο για μέτρα στον ισπανικό λαό...

Επομένως η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα είτε να αλλάξει πλήρως τις συνθήκες του μνημονίου είτε να προχωρήσει σε νέα πολύ μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να υπάρξει μεγάλη διαγραφεί του χρέους και να μπορέσει η Ελλάδα να διαχειριστεί το χρέος της...

Τώρα εάν αυτό θα γίνει μέσα στο ευρώ ή εάν θα πάμε σε νέο εσωτερικό νόμισμα, αυτό θα το δείξει ο χρόνος και μόνο -και φυσικά και οι επιλογές των άχρηστων που μας κυβερνάνε-.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Μπορούμε άραγε τώρα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ισπανίας, εκδιώκοντας το ΔΝΤ από την τρόικα και επαναδιαπραγματεύοντας τους όρους; Για να γίνει αυτό χρειάζεται το τμήμα των δανείων που έχουμε πάρει από το ΔΝΤ να αγορασθεί από Ε.Ε./ΕΚΤ. Θα ήταν δυνατόν να υπάρξει άραγε τέτοια πρόθεση τώρα που το ΔΝΤ έχει απλώσει για τα καλά τα νύχια του στην Ευρώπη και δεν το κουνάει ρούπι;

  Είναι η προτελευταία στάση του ούτως ή άλλως. Από Αφρική, Ν.Αμερική και ΝΑ Ασία πήρε πόδι. Σειρά είχε η Ευρώπη. Και τελευταία στάση είναι η μαμά του, οι ΗΠΑ, όταν σκουρύνουν και άλλο τα πράγματα εκεί..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω πως θα έχει έτσι και αλλιώς άλλη επιλογή...Η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ σύντομα στήριξη από νέο δάνειο ή θα βρουν τα κότσια οι "υψηλά ιστάμενοι" και θα προχωρήσουν σε νέα πολύ μεγαλύτερη αναδιάρθρωση!

   Ότι και να γίνει αυτοί πάλι θα χάσουν...Εμείς ότι ήταν να χάσουμε το χάσαμε!
   Τώρα απομένει μόνο να κερδίσουμε αυτά που μας αξίζουν πίσω!

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item