Τι θα συμβεί την επόμενη μέρα των εκλογών

Μετά λοιπόν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ξεκινάει άλλη μια σειρά πραγμάτων ώστε να οδηγηθούμε σε κυβέρνηση... Πρώτα απ'όλα να δ...

Μετά λοιπόν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ξεκινάει άλλη μια σειρά πραγμάτων ώστε να οδηγηθούμε σε κυβέρνηση...

Πρώτα απ'όλα να διευκρινίσουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει αυτοδυναμία κανένα κόμμα. Αυτό το καταλάβαμε πλήρως -όπως και τα κόμματα- στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Λογικά το πρώτο κόμμα θα έχει ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται κοντά στο 30%.

Ξεκινώντας λοιπόν η χώρα την Δευτέρα 18 Ιουνίου, αρχίζει πάλι με την υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Πικραμμένου. Από την επόμενη μέρα -την Τρίτη δηλαδή- ξεκινάνε για ακόμη μια φορά οι διερευνητικές εντολές από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Έτσι λοιπόν θα καλέσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος και θα του δώσει τρεις μέρες προθεσμία για να σχηματίσει κυβέρνηση με κάποιο από τα άλλα κόμματα. Εάν δεν ολοκληρωθεί η προσπάθεια, θα δοθεί η διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και εάν δεν καρποφορήσει και αυτή, την επόμενη εντολή θα πάρει ο επικεφαλής του τρίτου κόμματος.
Αν συνεχιστεί το αδιέξοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια, καλώντας όλους μαζί να τα βρουν και να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Τώρα εάν δεν βρεθεί κάποια λύση μετά από όλα αυτά -όπως είχε γίνει και στις πρώτες εκλογές της 6ης Μαΐου- τότε όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε πως θα πάμε για τρίτη φορά σε εκλογές.
Αν και είναι μικρή αυτή η πιθανότητα -λόγω του ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά οι πολιτικοί για να μην δυσαρεστήσουν τους εταίρους μας- δεν πρέπει να θεωρείτε απίστευτη και εκτός πλάνων.Τώρα αυτό που μας ρωτάνε οι περισσότεροι...Ποια θα υποστηρίξουν και θα δεχτούν να μπουν σε κυβέρνηση συνεργασίας;
Η απάντησή μας;;; Όλοι εκτός από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή. Οι λόγοι φυσικά προφανείς.
Η Παπαρήγα έχει πει από την αρχή πως δεν θα υποστηρίξει καμία κυβέρνηση.
Από την άλλη η Χρυσή Αυγή ακόμα και να θέλει να συνεργαστεί, δεν θα το δεχτούν τα άλλα κόμματα!

Οπότε αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι πως η κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτελείται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη και πιθανός του η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου εάν η τελευταία καταφέρει να μπει στη Βουλή.
Επίσης δεν θα θεωρούσαμε απίθανο το ενδεχόμενο να υποστηρίξει και ο Καμμένος μια κυβέρνηση συνεργασίας αρκεί να μην βρεθούν στην καρέκλα του πρωθυπουργού ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος.

Άλλη μια ερώτηση που υπάρχει στο μυαλό πολλών είναι ε΄να θα μπορέσει για πρώτη φορά να σχηματιστεί μια ευρεία κυβέρνηση Αριστεράς...
Η αλήθεια είναι πως ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αλλά εφόσον το ΚΚΕ αρνήθηκε οποιαδήποτε στήριξη, τότε αυτό το ενδεχόμενο έχει μικρές πιθανότητες επιτυχίας.

Τέλος προβλέποντας την διατήρηση μιας τέτοιας κυβέρνησης συνεργασίας για εμάς δεν έχει μεγάλες προοπτικές και αντίστοιχη χρονική διάρκεια, οπότε θα ρισκάρουμε να κάνουμε την πρόβλεψη πως θα μείνει στην εξουσία για 1, το πολύ 2 χρόνια!
Για τετραετία ούτε λόγος φυσικά...

Περιμένουμε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item