Έτοιμη η Ισπανία να μπει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τις επόμενες ώρες

Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές φήμες -που σας ενημερώσαμε- οι οποίες έλεγαν πως η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια μέσα στο Σαβ/κο και θα προσφύγε...

Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές φήμες -που σας ενημερώσαμε- οι οποίες έλεγαν πως η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια μέσα στο Σαβ/κο και θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης!

Φήμες πως η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια μέσα στο Σαββατοκύριακο

Και να τελικά που έγινε...Αυτό για να καταλάβει όλος ο κόσμος πως η κρίση δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά είναι γενικευμένη και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη εάν δεν λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα ενίσχυσης οι άχρηστοι οι οποίοι μας κυβερνάνε -και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη-.


Και αν νομίζετε ότι είναι παράξενη η τόσο ξαφνική και άμεση υποστήριξη της Ισπανίας, μην έχετε καμία αμφιβολία. Σας είχαμε αναφέρει ξανά πως ακόμα και εάν η Ευρώπη καταφέρει να μείνει "ζωντανή" εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, εάν συμβεί το ίδιο στην Ισπανία τότε θα καταστραφεί εν μια νυκτί ολόκληρη η Ευρώπη.


Τελικά σήμερα το πρωί η απόφαση πάρθηκε. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν σήμερα στις 17:00 ώρα Ελλάδας τηλεδιάσκεψη με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χωρών της ΕΕ. Η ευρωζώνη έδωσε το πράσινο φως για "τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ώστε να εγκριθεί η έκδοση ανακοινωθέντος που θα υπογραμμίζει την πρόθεση της Ισπανίας να ζητήσει βοήθεια και την δέσμευση του Eurogroup να την αποδεχτεί", τόνισε μια από τις πηγές.

Το ποσό των 40 δισ. ευρώ -σε πρώτη φάση- θα χρειαστούν οι ισπανικές τράπεζες για να σωθούν, σύμφωνα με τη μελέτη του ΔΝΤ, η οποία δημοσιοποιήθηκε εκτάκτως.
Στέλεχος του ΔΝΤ είπε ότι αυτό το ποσό θα πρέπει είναι έως 2 φορές μεγαλύτερο, ώστε οι αγορές να πειστούν πως η Μαδρίτη μπορεί να αντεπεξέλθει.

Στην Ελλάδα, το πρόβλημα είναι ότι μία χρεοκοπημένη κυβέρνηση παρασύρει τις τράπεζες. Στην Ισπανία, το πρόβλημα είναι ότι οι πλέον χρεοκοπημένες τράπεζες οδηγούν σε κατάρρευση την κυβέρνηση…

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα λάβει την απόφασή της η ισπανική κυβέρνηση για το αν θα υποβάλει αίτημα ενίσχυσης των τραπεζών της, μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο το ισπανικό πρακτορείο EFE.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item