Ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα βοήθησαν την Κύπρο - Νομίζετε πως θα σώσουν εμάς;;;

Κάποιοι σίγουρα θα παραξενευτούν από αυτά τα λόγια αλλά είναι αλήθεια! Χθες διαβάσαμε ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal που αν...

Κάποιοι σίγουρα θα παραξενευτούν από αυτά τα λόγια αλλά είναι αλήθεια!

Χθες διαβάσαμε ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε πως αυξάνονταν επικίνδυνα οι πιθανότητες της Κύπρου να ζητήσει βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης κυρίως λόγω της μεγάλης εξάρτησης που έχει το τραπεζικό της σύστημα με το ελληνικό.


Λίγες μέρες νωρίτερα μάλιστα ακούσαμε και τις δηλώσεις του εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης, Ανδρέα Μαυρογιάννη, να αναφέρει πως η κατάσταση στην Κύπρο είναι πολύ εύθραυστη λόγω της άρρηκτης σχέσης με την Ελλάδα και πως εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ τα πράγματα θα είναι καταστροφικά για την Κύπρο.


Σήμερα το γνωστό site antinews.gr αναφέρει:

Αν, τελικά, η Κύπρος αναγκαστεί να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό στήριξης, όπως ακούγεται, κυρίως για να σώσει το τραπεζικό της σύστημα που έχει πληγεί  από την ελληνική κρίση, τότε θα καταρριφθεί η επιχειρηματολογία, όλων εκείνων, που παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό ότι υπήρχαν, για την Ελλάδα,  λύσεις εκτός ευρωζώνης.

Ότι, δήθεν  κάποιοι θα έτρεχαν να μας σώσουν χωρίς ανταλλάγματα.

Ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα, ούτε κάποια άλλη χώρα…. έσπευσε πρόθυμα να διασώσει τη Μεγαλόνησο.

Ούτε η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου απεδείχθησαν αρκετά.

Οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις είναι ένα αδυσώπητο δούναι και λαβείν, χωρίς συναισθηματισμούς και κυρίως χωρίς «ελευθέρας».

Ας το έχουμε υπόψη μας, όταν ακούμε τους εγχώριους λαοπλάνους…

Έτσι απλά...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item