Επίσημα από σήμερα η αλλαγή των blog σε blogspot.gr ώστε να υπόκεινται στην ελληνική νομοθεσία

Εάν δεν το προσέξατε μέχρι τώρα, μπορείτε να ρίξετε τώρα μια ματιά στην γραμμή διεύθυνσης...Τώρα το κάθε blog δεν εμφανίζεται με την γνω...

Εάν δεν το προσέξατε μέχρι τώρα, μπορείτε να ρίξετε τώρα μια ματιά στην γραμμή διεύθυνσης...Τώρα το κάθε blog δεν εμφανίζεται με την γνωστή μέχρι τώρα κατάληξη blogspot.com αλλά η διαδικασία γίνεται αυτόματα από την Google ανάλογα από ποια χώρα έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ένα blog.

Εμείς για παράδειγμα, λόγω του ότι την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα την έχουμε από την Ελλάδα, το blog μας εμφανίζεται με την κατάληξη blogspot.gr.
Ένα blog που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από τον Καναδά θα έχει κατάληξη .ca, από την Ιταλία .it και πάει λέγοντας.


Βέβαια επειδή αλλάζοντας αυτή η κατάληξη χάνονται και πολλά στατιστικά όπως το alexa rank καθώς και το pagerank της Google, προσθέσαμε ένα κομμάτι κώδικα και έτσι θα βλέπετε κανονικά το blog μας με την κατάληξη που έχετε συνηθίσει psifiakoohiro.blogspot.com δηλαδή και όχι .gr

Ο λόγος είναι ότι η Google θέλει να αποφύγει τις όποιες νομικές διαφορές που προκύπτουν με τα blogs για τις οποίες αρμόδια ήταν αποκλειστικά τα αμερικάνικα δικαστήρια επέλεξε αυτό τον τρόπο ώστε κάθε blog να υπόκειται πλέον στους νόμους και τα δικαστήρια της χώρας που ανήκει.
Έτσι, η google θα μπορεί να απαγορεύει την πρόσβαση σε ένα blog, μόνο από μία χώρα. Αν δηλαδή μπαίνει κάποιος από την Ελλάδα, πιθανώς δεν θα βλέπει το blog. Θα το βλέπει όμως κάποιος που μπαίνει από τη Γερμανία.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item