Η Γερμανία γνώριζε από το 1999 ότι η Ελλάδα είχε μπει με παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στην ευρωζώνη

Και εσείς ακόμα συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η είσοδος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και όλα τα παρελκόμενα είναι συμπτώσεις λόγω κακοδιαχείρισης...


Και εσείς ακόμα συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η είσοδος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και όλα τα παρελκόμενα είναι συμπτώσεις λόγω κακοδιαχείρισης και όχι άλλο ένα πείραμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων;;;

Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Stern επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα από την Καγκελαρία αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Eurostat ήδη στις αρχές του 1999, σε δύο έγγραφά της, προειδοποιούσε την Επιτροπή για πιθανά παραποιημένα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, αλλά οι προειδοποιήσεις «αποκρούστηκαν».

Επιπλέον, στις 12 Μαΐου 1999, ο τότε πρόεδρος της Eurostat, σε σημείωμα προς τον τότε Επίτροπο για Οικονομική και Νομισματική πολιτική, Ιβ Τριμπό ντε Σιλγκί, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε χρησιμοποιήσει πιθανότατα τις μεταβιβαστικές πληρωμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου, με τρόπο παράτυπο, να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού, για να λάβει την απάντηση: «Υποθέτω ότι η Eurostat ούτε σχεδιάζει διορθώσεις στους αριθμούς ούτε επιθυμεί να συνεχίσει την συζήτηση για το θέμα αυτό». 

Όπως ακόμη αναφέρεται στο άρθρο, στις αρχές του 2000, η Καγκελαρία διέθετε σειρά αρνητικών εισηγήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, με προειδοποιήσεις για το μεγάλο αναλογικά εμπορικό έλλειμμα, τη μεγάλη εξάρτηση από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item