Η UBS προβλέπει επαναληπτικές εκλογές και οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι ψεύτικες

Βλέπει επανάληψη των εκλογών πιθανόν στις 10 Ιουνίου εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση και πως οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περί επανα...

Βλέπει επανάληψη των εκλογών πιθανόν στις 10 Ιουνίου εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση και πως οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είναι ψεύτικες και δεν έχουν καμία βάση αλήθειας...Είναι, όπως θα λέγαμε και εμείς, προεκλογικά παιχνίδια!


Με τον τίτλο «Greek elections: Be woried, Be very woried» (Ελληνικές εκλογές: Να είστε ανήσυχοι, να είστε ανήσυχοι πολύ), περιγράφει με εξαιρετικά γλαφυρό τρόπο την επόμενη μέρα των εκλογών.
Ο κίνδυνος να μη σχηματιστεί κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλος, με την ευθύνη να πέφτει στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.


Εάν αποτύχουν οι προσπάθειες να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να επαναληφθούν οι εκλογές μάλλον στις 10 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τη UBS, λαμβάνοντας υπόψιν τις ρυθμίσεις του εκλογικού νόμου της χώρας, σε συνδυασμό με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.


Ο δεύτερος μεγάλος κίνδυνος είναι ότι μέσα σε ένα περίπου μήνα, η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για περικοπές 3 δις. ευρώ, και επιπλέον 12 δις. ευρώ για την περίοδο 2013-14. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, στο περιθώριο των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης, πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μη καταβληθεί η επόμενη δόση. 


Ψεύτικες και χωρίς βάση οι υποσχέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους


Στην τελευταία μάλιστα εξέλιξη, η UBS προσθέτει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ανάγει σε «προεκλογική σημαία» την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, γεγονός που είναι άτοπο. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μία ελευθερία κινήσεων, καθώς οι Ευρωπαίοι δεν έχουν αφήσει κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ήδη καταγράφεται στενότητα στην ρευστότητα και αύξηση των καθυστερούμενων πληρωμών, είναι πολύ πιθανό τα χρήματα του ελληνικού κράτους να εξαντληθούν άμεσα, χωρίς να υπάρξει η επόμενη δόση.


Τι θα γίνει εάν σταματήσει να δέχεται την χρηματοδότηση των δόσεων η Ελλάδα


Τέλος, σύμφωνα με τη UBS, σε περίπτωση που σταματήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας, τότε η κυβέρνηση έχει τέσσερις επιλογές:

  • Να υπάρξει άμεση τήρηση των δεσμεύσεων για περικοπές (μεγάλες πιθανότητες)
  • Να μην άπραγη η κυβέρνηση περιμένοντας από ΕΕ και ΔΝΤ να αλλάξουν τους όλους της συμφωνίας (κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών)
  • Να κοπεί νέο εναλλακτικό νόμισμα για την πληρωμή των αναγκών του δημοσίου (κίνδυνος ανατροπής του νομισματικού status)
  • Να βγει από το ευρώ (αβέβαιη η πορεία της χώρας)

ΠΗΓΗ : bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item