Επικράτησε η ψήφος της τιμωρίας - Θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές;

Ο ελληνικός λαός τελικά απέρριψε τα κόμματα του Μνημονίου και ψήφισε τιμωρώντας τους! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 6 διαφορετικών e...

Ο ελληνικός λαός τελικά απέρριψε τα κόμματα του Μνημονίου και ψήφισε τιμωρώντας τους!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 6 διαφορετικών exit polls, τα δύο κόμματα που υποστήριξαν το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λαμβάνουν το περισσότερο από κοινού ποσοστό 37%.

Το BBC, σε δημοσίευμά του αναφέρεται στο μεγάλο πλήγμα που έχουν δεχθεί τα δύο μεγάλα κόμματα, γεγονός που αντανακλά την οργή, τον θυμό και την αγανάκτηση των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Στην εκρηκτική άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται και οι Financial Times, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα αριστερό κόμμα που απορρίπτει ως βάρβαρο το Μνημόνιο, αλλά επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

"Tα exit polls στην Ελλάδα προβλέπουν εκρηκτική άνοδο των εξτρεμιστών", μεταδίδει το CNN, αναφερόμενο στα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και κάνοντας λόγο για μια εντυπωσιακή ανατροπή.


Θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές;;;

Το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών φαίνεται να αποκλείει πλέον η ΝΔ και με φόντο τα πρώτα exit polls που της δίνουν την πρώτη θέση, αλλά με πολύ χαμηλό ποσοστό και πολύ μακριά από την αυτοδυναμία, που ήταν και ο βασικός στόχος του κόμματος.
Αυτά τουλάχιστον είναι τα πρώτα συμπεράσματα.

Ο Βενιζέλος, μετά την πρώτη ασφαλή πρόβλεψη από το υπουργείο Εσωτερικών, θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα. Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιδιώξει να ξαναγίνουν εκλογές, και θα στηρίξει μια οικουμενική κυβέρνηση ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα, με στόχο ωστόσο να περιέχει φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.
Φήμες, πάντως, κάνουν λόγο για ''απελπισμένη'' και άκαρπη προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά.Πληροφορίες από bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item