Επιτέλους και μερικές αλήθειες - Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποσταθεροποιούσε την παγκόσμια οικονομία

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο Τσαρλς Νταλάρα επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), χαρακτήρι...

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο Τσαρλς Νταλάρα επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), χαρακτήρισε εσφαλμένες τις εκτιμήσεις ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις.
«Είναι εσφαλμένο να σκεφτόμαστε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Εξάλλου, αυτό θα αποσταθεροποιούσε το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νταλάρα.


Καλεί μάλιστα την ΕΕ να θεσπίσει επειγόντως έναν μηχανισμό εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων.

Τονίζει ακόμη ότι «είναι αναγκαίο οι ευρωπαϊκές αρχές να αποσαφηνίσουν τις διαστάσεις του προβλήματος και να κατευθυνθούν προς μία στοχευμένη παρέμβαση» και τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να έχει τη δυνατότητα να διοχετεύσει κεφάλαια απευθείας στις τράπεζες.
Ο επικεφαλής του IIF θεωρεί επίσης ότι η ευρωζώνη πρέπει να κατευθυνθεί προς μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση ως προς τη λιτότητα, ώστε να μην σκοτώσει την ανάπτυξη και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επιμονή που επιδεικνύεται για τη μείωση των ελλειμμάτων βραχυπρόθεσμα, σημειώνοντας πως ο στόχος θα έπρεπε να είναι η βιωσιμότητα του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα.


ΠΗΓΗ : tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item