Ο Παπούλιας τώρα οδηγεί τις εξελίξεις

Ο πρώτος πολίτης της χώρας όπως θέλουν να ονομάζουν τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι αυτός ο οποίος θα έχει στα χέρια του τις...

Ο πρώτος πολίτης της χώρας όπως θέλουν να ονομάζουν τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι αυτός ο οποίος θα έχει στα χέρια του τις εξελίξεις της χώρας -τουλάχιστον μέχρι τις επικείμενες νέες εκλογές-.

Το μόνο πρόβλημα όμως είναι πως ο κ. Παπούλιας ως τώρα δεν έχει "υπερασπιστεί" τον τιμητικό τίτλο του Προέδρου της Δημοκρατίας που έχει και είναι ουσιαστικά σαν να μην υπάρχει στην ηγεσία της χώρας!


Δεν είναι ο Πρόεδρος ο οποίος θα είχε τα κότσια να πάρει τα πράγματα και τις πρωτοβουλίες στα χέρια του στις δύσκολες στιγμές που βρίσκεται η χώρα μας και να προσπαθήσει να την βγάλει από το αδιέξοδο.
Το μόνο που κάνει ουσιαστικά ως τώρα είναι απλά να εισπράττει τον παχυλό μισθό του και να βγαίνει και να κάνει τις γνωστές επικοινωνιακές δηλώσεις!

Σήμερα λοιπόν το μεσημέρι, αφού επιστρέψει την διερευνητική εντολή ο Βενιζέλος, ο κ. Παπούλιας αναλαμβάνει τον σχηματισμό κυβέρνησης!


Σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων με σκοπό να βρεθεί κάποια λύση. Αν δεν γίνει αυτό τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές.

Η νέα Βουλή, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαϊου θα συγκληθεί κανονικά στις 17 Μαϊου και στη συνέχεια θα διαλυθεί. Η ημερομηνία σύγκλησης της Βουλής μπορεί να αλλάξεις σε περίπτωση που υπάρξει σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, όπως αναφέρει το in επικαλούμενο Συνταγματολόγους.

Σημειώνεται ότι από την στιγμή που εκλογές πραγματοποιούνται εντός του ορίου των 18 μηνών από τις προηγούμενες, τότε δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης για τους υποψήφιους βουλευτές και τα κόμματα μπορούν να έχουν λίστα.

Σχετικά με την αλλαγή στις έδρες λόγω των στοιχείων που προκύπτουν από την τελευταία απογραφή (Μάιος του 2011) το Σύνταγμα ορίζει πως αν οι εκλογές διεξαχθούν μετά τον Μάιο, όπως και αναμένεται, τότε θα πρέπει να γίνουν με βάση την νέα πληθυσμιακή κατανομή.

Ένα χρόνο μετά την απογραφή, σύμφωνα με το in, θεωρείται δεδομένο από το Σύνταγμα ότι τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί. Σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη βαραίνει την αρμόδια αρχή. Αυτό δίνει τη δυνατότητα προσφυγών μετά τις εκλογές από όσους υποψηφίους βουλευτές δεν εκλεγούν.

Εκτιμάται πως τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής θα οδηγήσουν σε ανακατανομή των εδρών που αντιστοιχούν στις εκλογικές περιφέρειες, εφόσον υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στον πληθυσμό και την κατανομή του.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item