Δείτε τη Ζωφόρο του Παρθενώνα από τον υπολογιστή σας

Ένα µοναδικό έργο τέχνης, η Ζωφόρος του Παρθενώνα, παρουσιάζεται σε ψηφιακή µορφή µέσω µιας διαδικτυακής εφαρµογής που είναι αποτέλεσµα ...

Ένα µοναδικό έργο τέχνης, η Ζωφόρος του Παρθενώνα, παρουσιάζεται σε ψηφιακή µορφή µέσω µιας διαδικτυακής εφαρµογής που είναι αποτέλεσµα της στενής συνεργασίας του Εθνικού Κέντρου Τεκµηρίωσης, του Εθνικού Ιδρύµατος Ερευνών και της Α' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισµού.


Η εφαρμογή βρίσκεται στην διεύθυνση parthenonfrieze.gr για όσους επιθυμούν να την δοκιμάσουν -κάτι που προτείνουμε ανεπιφύλακτα!


Σε αυτή έχουν συγκεντρωθεί και έχουν σηµειωθεί µε αναλυτικά υποµνήµατα (στα ελληνικά και τα αγγλικά) φωτογραφίες όλων των σωζόµενων τµηµάτων της Ζωφόρου τα οποία βρίσκονται σήµερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Λούβρο και το Βρετανικό Μουσείο.


Ο επισκέπτης µπορεί να δει κάθε πλευρά της Ζωφόρου και να ενηµερωθεί για τα επιµέρους τµήµατα, να διαβάσει για όλες τις αρχιτεκτονικές και γλυπτικές λεπτοµέρειες του Παρθενώνα και να διαβάσει για τις ερµηνευτικές θεωρίες σχετικά µε τη Ζωφόρο. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ειδική ενότητα που έχει δηµιουργηθεί στο πλαίσιο της εφαρµογής που απευθύνεται στα παιδιά, τα οποία µπορούν να χρωµατίσουν ένα τµήµα της Ζωφόρου ή να υποδυθούν τον συντηρητή του µνηµείου.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item