Συνεχίζει το παραλήρημα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας : "Δεν γίνεται καμία διαπραγμάτευση"

Ο  Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk, μία ημέρα μετά την οριστική αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα ανέφερε: «Η Ε...

Ο Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk, μία ημέρα μετά την οριστική αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα ανέφερε: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί τη βοήθεια που της προτείνεται και εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους».


Σε ερώτηση κατά πόσο είναι θεωρητικά δυνατή η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, αλλά να διακόψει τις πληρωμές, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι κατηγορηματικός:

«Οχι, αυτό δεν γίνεται. Αυτό συνιστά μια μορφή ανευθυνότητας. Δεν μπορεί κανείς να έχει “και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο”. Έτσι έχουν τα πράγματα και αυτό το έχει ξεκαθαρίσει η διεθνής κοινότητα και όλοι οι Ευρωπαίοι στους Έλληνες.


Τώρα η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει η ίδια την απόφαση. Και δεν κάνουμε αυτή την απόφαση ευκολότερη για τους Ελληνες εικοτολογώντας. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει και όποια κι αν είναι η απόφαση, θα πρέπει να την αποδεχτούμε. Δεν λείπει η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων» τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item