Πόσο πιθανό είναι ένα ενδεχόμενο να γίνουν και τρίτη φορά εκλογές;;;

Αργά αλλά σταθερά, αυξάνουν οι ψίθυροι για διενέργεια εκλογών για τρίτη φορά εάν δεν υπάρξει κανένα απόλυτο αποτέλεσμα στις εκλογές της ...

Αργά αλλά σταθερά, αυξάνουν οι ψίθυροι για διενέργεια εκλογών για τρίτη φορά εάν δεν υπάρξει κανένα απόλυτο αποτέλεσμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου!

Είναι ξεκάθαρο ότι η ψήφος του λαού μας στις 17 Ιουνίου θα έχει ιδιαίτερο βάρος εν μέσω των εξελίξεων που τρέχουν...
Τα δύο πρώτα κόμματα -ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- αποτελούν το ένα και το αυτό. Αυτό που ουσιαστικά αλλάζει μεταξύ των "βαρύγδουπων" δηλώσεων των δύο κομμάτων είναι πως η ΝΔ μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για κατάργηση μνημονίου.

Ωστόσο και τα δύο κόμματα αποφεύγουν περίτεχνα και δεν έχουν απαντήσει ένα κρίσιμο ερώτημα : Εάν η Τρόικα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση επαναδιαπραγμάτευσης, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Ελλάδας; Θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ; 
Αν απορριφθεί το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση και η κυβέρνηση -αν προκύψει νέα κυβέρνηση- καταφύγει στην λύση του δημοψηφίσματος και η κοινωνία ταχθεί υπέρ ή κατά του ευρώ πως το κυβερνητικό σχήμα από τον συνασπισμό κομμάτων θα αντιμετωπίσει αυτό το αποτέλεσμα;

Φυσικά αυτό που όλους τους ενδιαφέρει δεν είναι τι θα κάνουν τα κόμματα αλλά τι θα γίνει εάν μπει στο τραπέζι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ...
Οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές και οίκοι λένε : «όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Επειδή η Ελλάδα δεν θέλει να φύγει από το ευρώ η λύση που ορισμένοι φαίνεται ότι εξετάζουν είναι η εισαγωγή διπλού νομίσματος. Δηλαδή το ευρώ για τις καταθέσεις και τις συναλλαγές για εκτός Ελλάδος ενώ οι πληρωμές μισθών και συντάξεων με ευρωδραχμή, ή νέα δραχμή ή Geuro.

Πόσο πιθανό είναι ένα νέο κούρεμα;;;

Το θέμα αυτό το έχουμε προσεγγίσει αρκετά αυτές τις μέρες και θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις μεταβολές.


Πηγές του bankingnews.gr λένε πως το κούρεμα θα είναι ύψους 70% με 80% που σημαίνει ότι η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες θα χάσουν 40 δις ευρώ.
Στο νέο haircut πρέπει να συμπεριληφθεί και μέρος του επίσημου τομέα.
Αν το haircut στο πρώτο δάνειο αγγίζει το 70% με 80% σημαίνει 80 δις ευρώ περίπου όφελος.

Το σημαντικό σημείο για να υπάρξει νέο κούρεμα, οφείλεται στο γεγονός πως το όφελος από το PSI+ θεωρείται ότι έφθασε μόλις 27 δις ευρώ και όχι 105 δις όπως παρουσιάστηκε.
Η Societe Generale αφαιρεί από τα 105 δις του αρχικού οφέλους, τα 48 δις τα οποία δυνητικά θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και 29,5 δις ευρώ τα οποία κάλυψαν προκαταβολές υποχρεώσεων της Ελλάδος. 
Δηλαδή το καθαρό όφελος για το ελληνικό κράτος ήταν 27 δις ευρώ στο PSI+.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item