Ο Σαμαράς "ελπίζει" στην στήριξη του Κουβέλη για σχηματισμό κυβέρνησης

Αν και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, διευκρινίζει πως θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο εάν βρίσκετ...

Αν και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, διευκρινίζει πως θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο εάν βρίσκεται σε αυτή και το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Σαμαράς συνεχίζει να πιστεύει -ή καλύτερα να ελπίζει- πως θα καταφέρουν να τον πιέσουν αρκετά ώστε να αλλάξει γνώμη.

Ο Σαμαράς περιέγραψε μια πρόταση για κυβέρνηση των τριών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπό την προϋπόθεση ότι θα αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Τσίπρας, αλλά προειδοποίησε ότι είναι έτοιμος και για εκλογές.

Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για ανακολουθία πριν και μετά τις εκλογές καθώς επίσης ότι ενώ μιλά για παραμονή στο ευρώ με την πράξη οδηγεί στο αντίθετο. “Συμπεριφέρονται σαν μαθητευόμενοι μάγοι που μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Επανέφεραν τον κίνδυνο εξόδου από την χώρα με τις τάχα κυβερνητικές τους προτάσεις, σκεφτείτε να το εννοούσαν”.

"Εμείς δώσαμε δύο εναλλακτικές λύσεις: Οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με δύο προϋποθέσεις, παραμονή της χώρας στην ζώνη του ευρώ. Η δεύτερη να προχωρήσουμε στην επαναδιαπραγμάτευση για τις απαραίτητες τροποποιήσεις του Μνημονίου και να έχουμε ανάκαμψη και ανάπτυξη. Τις προϋποθέσεις αυτές τις δέχονται τέσσερα κόμματα. Αν οι προϋποθέσεις αυτές δεν γίνονται δεκτές τότε δίνουμε την εναλλακτική να σχηματιστεί κυβέρνηση από τις άλλες δυνάμεις με δική μας ψήφο ανοχής. Η μόνη προϋπόθεση εδώ είναι η παραμονή στο ευρώ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item