Αν πτωχεύσει η Ελλάδα μπορεί να σωθούν...Αν πτωχεύσει η Ισπανία όμως όχι!

Σε διάγραμμα του Reuters στο κοινωνικό δίκτυο Google+, δείχνει την εξάρτηση και ποιες χώρες είναι εκτεθειμένες περισσότερο στο ελληνικό...

Σε διάγραμμα του Reuters στο κοινωνικό δίκτυο Google+, δείχνει την εξάρτηση και ποιες χώρες είναι εκτεθειμένες περισσότερο στο ελληνικό και το ισπανικό χρέος!

Αυτό που προσπαθούν τόσο καιρό με την Ελλάδα και τα πειράματα που εφαρμόζουν είναι ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν χρόνο για να σώσουν τις τράπεζες τους αλλά και να περιορίσουν την εξάρτησή τους από το χρέος και τα ομόλογα της Ελλάδας.

Έχουν αμελήσει όμως το γεγονός πως αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να βγει η Ελλάδα -είτε οικειοθελώς είτε όχι- από την Ευρωζώνη και το ευρώ, τότε θα ξεκινήσει μια ανεπανάληπτη αλυσιδωτή αντίδραση που πιθανόν θα καταστρέψει ολόκληρη την ευρωζώνη.

Ειδικότερα εάν δούμε πως οι τρεις πιο εκτεθειμένες χώρες στο χρέος της Ισπανίας είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία - οι 3 μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης- τότε θα καταλάβουμε γιατί είναι ελάχιστες έως μηδαμινές οι πιθανότητες να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και το ευρώ...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item