Μεγάλη ήττα της Μέρκελ στις τοπικές εκλογές

Η αναμέτρηση της Κυριακής δεν μεταβάλει την παρούσα ισορροπία δυνάμεων στη Γερμανία, όμως στέλνει ηχηρό μήνυμα-προειδοποίηση εν όψει των...

Η αναμέτρηση της Κυριακής δεν μεταβάλει την παρούσα ισορροπία δυνάμεων στη Γερμανία, όμως στέλνει ηχηρό μήνυμα-προειδοποίηση εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του 2013. Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει πως οι επιπτώσεις για την Μέρκελ σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να αποδειχθούν πιο σημαντικές απ' ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά» γράφει η Hamburger Abendblatt.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να σχολιάσει τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών τη Δευτέρα στις 14:00 (ώρα Ελλάδος).

Οι Σοσιαλδημοκράτες θριαμβεύουν! Μαζί με τους Πράσινους διατηρούν την πλειοψηφία στο κρατίδιο και σε πολιτικό επίπεδο τη «νομιμοποίηση» να εντείνουν τις πιέσεις στη Γερμανίδα καγκελάριο κατά των μέτρων λιτότητας που προωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το χειρότερο ποσοστό που έχει καταγράψει μεταπολεμικά το CDU στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία «βγάζει» η κάλπη στην κρίσιμη για την Άνγκελα Μέρκελ αναμέτρηση της Κυριακής, στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας.

Το ποσοστό αποτελεί κατάρρευση για το κόμμα, που είχε αποσπάσει το 2010 ποσοστό 35%, καθώς και ιστορικό χαμηλό από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item