Η Γερμανία θα αναθεωρήσει την σκληρή πολιτική της, η Ελλάδα θα τα καταφέρει…

Αυτά ήταν τα λόγια του επικεφαλή του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και βασικού διαπραγματευτή του PSI.  «Αν θέλουμε να ανακτήσουμε την εμπ...

Αυτά ήταν τα λόγια του επικεφαλή του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και βασικού διαπραγματευτή του PSI. 

«Αν θέλουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση γύρω από την Ελλάδα. Το κέντρο βάρους έχει επικεντρωθεί υπερβολικά στις βραχυπρόθεσμες περικοπές, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν έχει πάτο».

Ο επικεφαλής του ΙΙF εκτίμησε ότι η Γερμανία θα «αναγκαστεί να αναθεωρήσει τη σημερινή στρατηγική της». «Πιστεύω ότι η Γερμανία θα αναγκαστεί, μαζί με άλλους εταίρους της ευρωζώνης, να επανεξετάσει την οικονομική στρατηγική της και να μελετήσει προσαρμογές οι οποίες θα φέρουν την οικονομία της ευρωζώνης σε πιο αξιόπιστη τροχιά», είπε ο κ. Νταλάρα.

«Πρέπει να εξισορροπήσει την εξίσωση λιτότητας-ανάπτυξης και να επιμηκύνει τον δρόμο δημοσιονομικής προσαρμογής για κάποιες χώρες».

Ο κ. Νταλάρα εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει μακροπρόθεσμα, τονίζοντας ωστόσο ότι οι σημερινές βραχυπρόθεσμες εξελίξεις θα αποτελέσουν δοκιμασία όσον αφορά την αποφασιστικότητα της χώρας να βγει από το αδιέξοδο.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item