Γιατί οι πολιτικοί στην Ελλάδα και στην Ιταλία απέτυχαν να σώσουν τις χώρες τους;;;

Αυτή την ερώτηση καθώς και πολλές άλλες θέτει το Reuters... Στην Ελλάδα, ο ηγέτης των συντηρητικών Αντώνης Σαμαράς επέμενε στις πρόωρε...

Αυτή την ερώτηση καθώς και πολλές άλλες θέτει το Reuters...
Στην Ελλάδα, ο ηγέτης των συντηρητικών Αντώνης Σαμαράς επέμενε στις πρόωρες εκλογές, που κατέληξαν να μειώσουν τη δύναμή της και έριξαν τη χώρα σε έναν δρόμο που μπορεί να την βγάλει από το ευρώ. Στην Ιταλία, οι πολιτικοί, υπό τον «σκανδαλώδη» Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν πως δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με την κρίση, που έφερε τη χώρα κοντά στην οικονομική καταστροφή και παρέδωσαν τα ηνία στον τεχνοκράτη Μόντι την ίδια μέρα.
Εμάς βέβαια μας ενδιαφέρει περισσότερο για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα οπότε θα μας συγχωρήσετε που θα αναφέρουμε αυτή την πλευρά του δημοσιεύματος!


Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο του γνωστού πρακτορείου Reuters, οι πρόσφατες κάλπες στις δύο χώρες στις 6 Μαΐου -δημοτικές στην Ιταλία- οδήγησαν στην τιμωρία των κομμάτων που κυριαρχούσαν τις τελευταίες δεκαετίες και αναδεικνύουν τις ανεπάρκειες, τη δυσμορφία και τη χρεοκοπία των πολιτικών τους δομών.

Παρόλα αυτά, τα κόμματα και στις δύο χώρες παραμένουν αμετανόητα: Στην Ελλάδα, «ξοδεύουν το χρόνο τους με άσκοπες και έντονες αντιπαραθέσεις αντί να βρουν μία λύση στο επικίνδυνο αδιέξοδο». Ακόμη και τώρα, «διστάζουν να εξηγήσουν ότι οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι καθαρή επιλογή μεταξύ παραμονής ή έξωσης από το ευρώ, παρά τη δυναμική συσπείρωσης που θα είχε ένα τέτοιο μήνυμα».
Πολύ σωστά το πρακτορείο αναφέρετε στο γνωστό θέμα των πελατειακών σχέσεων και στον ανεξέλεγκτο διορισμό στον οποίο είχαν προχωρήσει τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-
Σύμφωνα με το Reuters, το πρόβλημα ξεκινά από τη διαχρονική κυριαρχία των πελατειακών αντιλήψεων, που χρονολογείται μάλιστα νωρίτερα ακόμη και της ίδρυσης των δύο κρατών: Και στις δύο χώρες, οι ψηφοφόροι «μαύρισαν» τα κόμματα που ψήφιζαν επί δεκαετίες, τιμωρώντας τα για τη διαφθορά και την ανικανότητά τους, την οποία ανέδειξε η κρίση.


Πληροφορίες από tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item