Δεν είναι τυχαία αυτά που κάνει ο Τσίπρας - Ξέρει τι κάνει!

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προχωρημένη στρέβλωση αναφορικά με τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική που έχει επιλέξει...

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προχωρημένη στρέβλωση αναφορικά με τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Αρνούμενος πεισματικά, και εφευρίσκοντας προσκόμματα, να συνδράμει στην οποιαδήποτε προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης, η οποία θα «τρέξει» τη χώρα το κρίσιμο διάστημα μέχρι και τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον.


Η στρέβλωση εντοπίζεται στη ρεαλιστική και αυτονόητη επίκληση της ανάγκης να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ συνέπεια και να εναγκαλισθεί μια στάση ευθύνης. Αντίστοιχη της συγκυρίας και του βάρος των στιγμών.


Η επίκληση είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Για έναν εξαιρετικά απλό λόγο: Όσοι έφτασαν πάνω από την κάλπη της 6ης Μαϊου, και το ψηφοδέλτιο που αφορούσε την τελεσίδικη πολιτική επιλογή τους, περιείχε τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έκαναν επειδή ήθελαν από τον Αλέξη Τσίπρα να είναι αξιόπιστος. Με επίγνωση της οριακής πραγματικότητας που βιώνει η χώρα. Με αντικειμενικό αίσθημα ευθύνης.


Όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, το έκαναν για τους ακριβώς αντίθετους λόγους. Φλερτάροντας εν πολλοίς με τη συνειδητή διολίσθηση της χώρας στο χάος και την ακυβερνησία. Σίγουρα πάντως στη θεσμική αποσταθεροποίηση. Ήταν μια ψήφος «αντί». Χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο ή αιτιολογική βάση.


Κάτω από αυτό το πρίσμα, η εθνικά ακραία στάση που κρατά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολύτως συμβατή με τα «θέλω» των ψηφοφόρων του. Εκείνη την κοινωνική δεξαμενή κοιτάζει στα μάτια ο Αλέξης Τσίπρας. Και γι’ αυτό δεν υποχωρεί από την αδιάλλακτη στάση του.


ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item