Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παίρνει χρήματα μέχρι να προκύψει κυβέρνηση

Παρ'όλες τις παραφιλολογίες -αυτό που λέγαμε πριν τις εκλογές ακόμα- πως αν δεν προκύψει αυτοδυναμία θα αρχίσουν όλα τα παπαγαλάκια...

Παρ'όλες τις παραφιλολογίες -αυτό που λέγαμε πριν τις εκλογές ακόμα- πως αν δεν προκύψει αυτοδυναμία θα αρχίσουν όλα τα παπαγαλάκια να πιέζουν για έξοδο από το ευρώ και μη πληρωμή των δόσεων, φαίνεται πως όλα είναι παραμύθια!

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανέφεραν στο Reuters πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται μέχρι να προκύψει κυβέρνηση.
Επίσης παρ'όλες τις φήμες, προβλέπουν νέες εκλογές στα μέσα Ιουνίου!

Συγκεκριμένα αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε: «Έχουμε τα μέσα να υποστηρίξουμε την Ελλάδα ως τα τέλη Ιουνίου», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι «θα παράσχουμε αρκετούς πόρους για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια μέχρι να ξεκαθαριστεί η πολιτική απόφαση».

Ο ίδιος αξιωματούχος σε ερώτηση αν η εκταμίευση θα γίνει ακόμα και αν δεν υπάρξει νέα κυβέρνηση για να εφαρμόσει τους όρους του πακέτου διάσωσης, απάντησε ότι «κανένας δεν περιμένει μία ανύπαρκτη κυβέρνηση να περάσει νόμους». «Δεν ωφελεί να τους αφήσουμε να χρεοκοπήσουν στο μέσο των εξελίξεων. Αυτό ήταν το νόημα χτες [σσ. Τετάρτη οπότε και συνεδρίασε το EFSF]: να δώσουμε αρκετά χρήματα για να μείνει όρθια και να μην φέρουμε χάος με απλήρωτους ανθρώπους αλλά να μην δώσουμε πέρα από το ελάχιστο που θα αποθάρρυνε τα κόμματα που λένε ότι ‘θα κάνουμε ό,τι θέλουμε και θα μας σώσουν γιατί είναι προς το συμφέρον της ΕΕ’».

Παράλληλα, μία από τις πηγές του Reuters άφησε ανοιχτό το παράθυρο ενός επιπλέον κουρέματος του ελληνικού χρέους που πλέον διακρατούν κυρίως οι θεσμικοί εταίροι. «Nομίζω ότι κατά βάθος έχουμε ήδη αποδεχτεί ότι δεν θα πάρουμε πίσω το 100%» των χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα, υπογράμμισε.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item