Η Πορτογαλία αρχίζει και κόβει...αργίες για να γίνει πιο ανταγωνιστική!

Ας γελάσουμε καλύτερα. Μπήκε για τα καλά στο τρυπάκι του ΔΝΤ και η Πορτογαλία αφού ελπίζουν πως κόβοντας 4 αργίες του Δημοσίου θα καταφέ...

Ας γελάσουμε καλύτερα. Μπήκε για τα καλά στο τρυπάκι του ΔΝΤ και η Πορτογαλία αφού ελπίζουν πως κόβοντας 4 αργίες του Δημοσίου θα καταφέρουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και θα έχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλειφθούν τέσσερις από τις συνολικά 14 αργίες στη χώρα. Δύο θρησκευτικά φεστιβάλ και άλλες δύο αργίες «παγώνουν» για πέντε χρόνια από το 2013.

Συγκεκριμένα, οι μέρες που επηρεάζονται είναι η ημέρα των Αγίων Πάντων την 1η Νοεμβρίου, η γιορτή Corpus Christi (το Σώμα του Ιησού), 60 ημέρες μετά το Πάσχα, η 5η Οκτωβρίου που γιορτάζει την δημιουργία της Πορτογαλικής Δημοκρατίας το 1910 και η 1η Δεκεμβρίου, ημέρα που οι Πορτογάλοι γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους από την ισπανική κυριαρχία το 1640.

Η Πορτογαλία έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία διάσωσης με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ύψους 78 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item