Να αλλάξει άμεσα ο εκλογικός νόμος-"έκτρωμα"

Μια κρίσιμη παράμετρος των εξελίξεων που δρομολογεί στη χώρα το νεφελώδες εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αφορά φυσικά τον εκλογικό...


Μια κρίσιμη παράμετρος των εξελίξεων που δρομολογεί στη χώρα το νεφελώδες εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αφορά φυσικά τον εκλογικό νόμο. Και την προφανή απόσταση στην οποία βρίσκεται με τις ανάγκες της εποχής αλλά και την πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε.

Ο εκλογικός νόμος ενισχύει το πρώτο κόμμα, αυτό ωστόσο συμβαίνει σε άμεση συνάρτηση με την κοινοβουλευτική αποδυνάμωση του δεύτερου. Η πρώτη στόχευση είναι απολύτως σωστή, η δεύτερη απολύτως λάθος.

Η χθεσινή, πρώτη μέρα διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, επιβεβαίωσε ότι από το πολιτικό σύστημα απουσιάζει η κουλτούρα συνεννόησης και συγκλίσεων. Αυτό φυσικά το ξέραμε και το καταλαβαίναμε οι περισσότεροι. Απλώς σήμερα το διαπιστώνουμε στην πράξη, με οδυνηρό αποτέλεσμα να χάνει η Ελλάδα περισσότερο χρόνο. Να βυθίζεται στην αβεβαιότητα και την ακυβερνησία.

Αν τα δεδομένα μεταβληθούν στο μέλλον, και το «βουβό» 40% αποφασίσει να επαναδραστηριοποιηθεί στα κοινά, τότε μπορούμε να εξετάσουμε από την αρχή τη μορφή και τη στόχευση του εκλογικού νόμου. Μέχρι τώρα όμως, ας είμαστε επιτέλους ρεαλιστές.


ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item