Παρά τα σκληρά μέτρα της Ιταλίας η ανεργία συνεχίζει και καλπάζει

Μπορεί αυτά τα νούμερα να σας φαίνονται μικρά σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ελλάδα αλλά να μην ξεχνάτε πως η Ιταλία εισήλθε ε...


Μπορεί αυτά τα νούμερα να σας φαίνονται μικρά σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ελλάδα αλλά να μην ξεχνάτε πως η Ιταλία εισήλθε επισήμως σε ύφεση κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011.
Επομένως αν αναλογιστεί κανένας τα ποσοστά συγκριτικά με την ύφεση της Ιταλίας στο τέλος του 2011, τότε καταλαβαίνουμε πως η κρίση στην Ιταλία...ήρθε για να μείνει!

Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό ανεργίας ήταν 9,6%, σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής Istat.
Νέα μέτρηση τον Μάρτιο δείχνει πως το ποσοστό αυτό όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε και έφτασε στο 9,8%.

Στους νέους ηλικίας από 15 ως 24 ετών, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε τον Μάρτιο στο 35,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Istat, ο αριθμός των ατόμων που ζητούν εργασία έφθασε τα 2.506.000, τον Μάρτιο σε ολόκληρη τη χώρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,7% σε ένα μήνα (66.000 άτομα) και αύξηση κατά 23,4% σε ένα έτος (476.000 άτομα).

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item