Ο Economist προβλέπει πως ο Παπαδήμος θα παραμείνει στη νέα κυβέρνηση σαν αντιπρόεδρος ή υπουργός Οικονομικών

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Economist, οι πιστωτές της Ελλάδας παρατηρούν ανήσυχοι μια άκαιρη εκλογική αναμέτρηση. Επίσης,...

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Economist, οι πιστωτές της Ελλάδας παρατηρούν ανήσυχοι μια άκαιρη εκλογική αναμέτρηση.

Επίσης, η προεκλογική ένταση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα χαρακτηρίζεται άσκοπη, καθώς η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη.

Όσο για τις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο Economist τις κρίνει ανεδαφικές.

Ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζει το περιοδικό, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά, αν και δεν αποκλείει τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος του σε αυτήν.

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό, η Νέα Δημοκρατία αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο για αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ένα πόστο που απαιτεί αναγνωρισμένο τεχνοκράτη, με τέλειο χειρισμό της αγγλικής, ειδίκευση στα μακροοικονομικά, μια προσωπικότητα που να έχει την αποδοχή των πιστωτών και να μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα.

Ο Economist εκτιμά ότι τα χαρακτηριστικά αυτά συγκεντρώνει μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος και παρά την επιθυμία του να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, ίσως υποκύψει στις πιέσεις και παραμείνει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης.


ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item