Φοβάται ο Καμίνης να περπατάει στην Αθήνα αλλά δεν κάνει κάτι για αυτό....

Την επιστροφή των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας θεωρεί ως προϋπόθεση για να αλλάξει η εικόνα της πρωτεύουσας, ο Καμίνης, δήμαρχος Αθην...


Την επιστροφή των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας θεωρεί ως προϋπόθεση για να αλλάξει η εικόνα της πρωτεύουσας, ο Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων.
(περισσότερο στα χαρτιά απ'ότι φαίνεται καθώς στην ουσία είναι ανύπαρκτος στα όσα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα).

O Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έδωσε συνέντευξη στο news247 για την πόλη που ονειρεύεται και εξηγεί γιατί δεν φοβάται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Αθήνας.
Επιλέξαμε κάποιες ερωτήσεις που του έκαναν και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τα "μεγάλα, ψεύτικα λόγια" στο μεγαλείο τους!

"Ολόκληρες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας μετατρέπονται σε γκέτο". Τι απαντάτε σε αυτόν τον ισχυρισμό.

Θεωρώ ότι δεν είναι ώρα για περαιτέρω δραματοποιήσεις. Για εμένα προσωπικά, δεν υπάρχει σημείο της Αθήνας που να φοβάμαι να περπατήσω, αλλά δεν ζητώ το ίδιο και από τους πολίτες. Υπάρχουν περιοχές που σίγουρα είναι πολύ πιο επιβαρυμένες από κάποιες άλλες. Αλλά και η απόπειρα εντυπωσιασμού έχει τα όριά της. Η Αθήνα είναι μία πόλη ζωντανή, με δραστήριες ομάδες και κατοίκους, οι οποίοι δημιουργούν συνεχώς νέα στέκια, νέους χώρους πολιτιστικής παραγωγής και έκφρασης και επιχειρηματικών ιδεών. Η Αθήνα περνά σήμερα την κρίση που έχουν περάσει σχεδόν όλες οι μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο. Μέλημά μας είναι η μετάβαση στη νέα φάση να γίνει γρήγορα.

Εκατοντάδες μετανάστες στοιβάζονται σε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα κάποιοι να κερδίζουν χρήματα και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Έκτος από τις "σκούπες" έχουν γίνει κινήσεις ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που επωφελούνται από αυτή την κατάσταση;

Μια από τις νομοθετικές προτάσεις που έχουμε υποβάλει στην κυβέρνηση, προβλέπει κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, που τα διαθέτουν για παράνομες δραστηριότητες. Πρέπει δε, να γίνει αντιληπτό, ότι πίσω από τη δυστυχία των ανθρώπων που περιφέρονται στο δρόμο, είτε πουλώντας παράνομα προϊόντα είτε πουλώντας το ίδιο το σώμα τους, κρύβονται πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία δυστυχώς μέχρι τώρα δεν τα έχει πιάσει καμία "σκούπα".

Καταθέσατε πρόταση νόμου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το να γίνονται οι διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο και να μη χρησιμοποιούνται χημικά. Πιστεύετε ότι είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι προτάσεις σας σε μια περίοδο κοινωνικής αναταραχής και πολιτικής όξυνσης;

Πρέπει να συμφωνήσουμε, ως κοινωνία, αν από μία μικρή πορεία, ή μία μικρή συγκέντρωση, μπορεί να νεκρώνει επί ώρες το κέντρο της Αθήνας. Πρέπει, δηλαδή, να κάνουμε αυτό που δεν έχει τολμήσει το πολιτικό σύστημα από τη μεταπολίτευση και μετά: να ψηφισθεί ένας νόμος εφαρμογής του Συντάγματος και να πάψει να ισχύει το χουντικό διάταγμα, από το οποίο διέπονται, 35 χρόνια τώρα, οι διαδηλώσεις.
Ζητήσαμε από τα πολιτικά κόμματα και έχουμε αρκετή υπομονή να περιμένουμε ακόμη, τη θέση τους επί της πρότασής μας. Έως σήμερα θετικά έχουν τοποθετηθεί η "Δράση" του Στέφανου Μάνου και πολιτικές προσωπικότητες από τα κόμματα. Θεωρώ ότι στην προεκλογική περίοδο δεν πρέπει να κρυβόμαστε αλλά να λέμε αλήθειες και να τολμάμε.

Δήμαρχος Αθηναίων εδώ και 15 μήνες. Ποια ήταν πιο ευχάριστη και η πιο δύσκολη στιγμή μέχρι στιγμής;

Χωρίς να χρειαστεί να σκεφτώ πολύ, πιο ευχάριστη ήταν η σύναψη του Συμφώνου για έργα 120 εκατομμυρίων στην Αθήνα για την περίοδο 2012 - 2014. Είναι μία συμφωνία – ανάσα για την Αθήνα, που μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση. Πιο δύσκολο, πιστεύω ότι ήταν το πρωινό της 13ης Φεβρουαρίου, όταν περπάτησα στα συντρίμμια που για άλλη μια φορά είχαν αφήσει πίσω τους οι κουκουλοφόροι. Πήγα να συμπαρασταθώ στους καταστηματάρχες, και πραγματικά ένιωθα ότι έκαναν το ίδιο εκείνοι σε εμένα.

Ποια είναι η πρόβλεψή σας ενόψει εκλογών; Αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας;

Μέσα σε όλα, είναι σαφές ότι πρέπει να αποκτήσουμε και αυτό που λέγεται κουλτούρα πολιτικής συνεργασίας. Ως δήμαρχος, του οποίου το ψηφοδέλτιο υποστήριξαν τέσσερις πολιτικές δυνάμεις, δεν σας λέω ότι αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αλλά η κρισιμότητα της κατάστασης και η βούληση των πολιτών, όπως έως τώρα εκφράζεται από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, οδηγούν σε συμπράξεις και συνεργασίες.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item