Οικονομικοί γίγαντες δείχνουν ανησυχία για Ελλάδα, Γαλλία και φυσικά Ισπανία

Oι τρεις πηγές ανησυχίας είναι οι εξής: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στη Γαλλία Φόβοι για την ...

Oι τρεις πηγές ανησυχίας είναι οι εξής:

  1. Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα
  2. Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στη Γαλλία
  3. Φόβοι για την ισπανική οικονομία

"Η έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία στις 6/5 αναμένεται να επιφέρει σοβαρούς κλυδωνισμούς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια", δηλώνει η Karen Olney, της UBS.


"Το καλοκαίρι αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τις αγορές σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς ποτέ άλλοτε τόσες πολλές χώρες δεν κινούνταν ταυτόχρονα προς τη λάθος κατεύθυνση", σχολιάζει από την πλευρά της η Louise Cooper, της BGC Partners.


Με τη σειρά τους οι αναλυτές της Cheuvreux συστήνουν προς τους επενδυτές να τηρήσουν μια πιο αμυντική στάση όσον αφορά στις επενδυτικές τους επιλογές.
Να σημειωθεί εδώ πως η Cheuvreux πρόσφατα αναβάθμισε σε overweight τη βρετανική αγορά, υποβάθμισε σε underweight την ιταλική, ενώ δίδει σύσταση neutral για το γερμανικό χρηματιστήριο.
Κατά τους αναλυτές του οίκου, μάλιστα, το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία αναμένεται να "στείλει" στα επίπεδα των 3.000 μονάδων τον γαλλικό χρηματιστηριακό δείκτη CAC 40, πτώση περί το 8% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item