Για να δούμε τι έχουν να κερδίσουν από την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης

Για να δούμε εάν η δημιουργία του οίκου αξιολόγησης, θα βοηθήσει στην περαιτέρω αξιοποίηση και "σύσφιξη" των σχέσεων μέσα στην...

Για να δούμε εάν η δημιουργία του οίκου αξιολόγησης, θα βοηθήσει στην περαιτέρω αξιοποίηση και "σύσφιξη" των σχέσεων μέσα στην ευρωζώνη ή θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για την καταστροφή του ευρώ και γενικά της Ευρώπης ως θεσμός...


«Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, με χρηματοπιστωτικές ευρωπαϊκές εταιρείες, απορρέει μία επαρκής δέσμευση υπέρ ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης. Ο κ. Μάρκους Κραλλ, σημαίνων στέλεχος του οίκου μας, θα είναι ο ιδρυτής του νέου οίκου αξιολόγησης».

Συγκεκριμένα ποσά χρηματοδότησης δεν διευκρινίζονται στο ανακοινωθέν αυτό, την ώρα που εκτιμάται από έγκυρες πηγές στο Βερολίνο ότι, αν δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ, η λειτουργία του είναι «προβληματική».

Όμως, κανένας εκπρόσωπος του Ρόλαντ Μπέργκερ δεν ήταν διαθέσιμος σήμερα να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία στην ιστοσελίδα του.

Την 17η Απριλίου, είχε αναφερθεί ότι ο Ρόλαντ Μπέργκερ «δεν είχε εξεύρει ποσά ικανά να επιτρέψουν τη λειτουργία του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης».

Τη «λύπη του», γι’ αυτό το γεγονός, είχε τότε εκφράσει στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, καθώς και για την «έλλειψη ανταγωνισμού με τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης". Είχε μάλιστα επιμείνει ότι ο οίκος αξιολόγησης της Ευρώπης «πρέπει να χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια»(...) καθώς «τυχόν κρατική συμμετοχή θα έπληττε, καίρια, την αξιοπιστία» αυτού του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης.


ΠΗΓΗ : tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item