Η Ισπανία στα βήματα της Ελλάδας και το ευρώ πλησιάζει στο τέλος του;;;

Χθες λοιπόν είχαμε την αξιοσημείωτη υποβάθμιση της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor΄s, ο οποίος υποβάθμισε το αξιόχ...

Χθες λοιπόν είχαμε την αξιοσημείωτη υποβάθμιση της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor΄s, ο οποίος υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ισπανίας, κατά δύο βαθμίδες, από το Α στο BBB+, με αρνητικές προοπτικές.

Παράλληλα, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας, προβλέποντας συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2012 και κατά 0,5% το 2013. Η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε ανάπτυξη 0,3% φέτος και 1% το 2013.

Ιστορικό ρεκόρ 24,4% ανεργία με 5,6 εκατομμύρια ανέργους

Στο νέο ιστορικό ρεκόρ του 24,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία στα τέλη Μαρτίου, με τον αριθμό των ανέργων να εκτινάσσεται στα 5,6 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, στο πρώτο τρίμηνο του 2012 καταργήθηκαν περίπου 374.000 θέσεις εργασίας, ωθώντας το ποσοστό της ανεργίας στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται τα εν λόγω στοιχεία το 1996.

Η Ισπανία κατείχε ήδη τα «σκήπτρα» στην Ευρώπη ως προς την ανεργία, εξαιτίας της παρατεταμένης συρρίκνωσης της οικονομίας.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item