Ο Παπανδρέου μας λέει τι εννοούσε με το περίφημο "Λεφτά υπάρχουν"

Ο αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός(κυρίως στα χαρτιά γιατί στην πραγματικότητα αυτός απλά καθόταν στην καρέκλα και άλλοι του έλεγαν τι να...

Ο αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός(κυρίως στα χαρτιά γιατί στην πραγματικότητα αυτός απλά καθόταν στην καρέκλα και άλλοι του έλεγαν τι να κάνει), σε συνέντευξη του "προσπαθεί" να εξηγήσει σε εμάς τους χαζούς πολίτες, τι εννοούσε με την φράση του "λεφτά υπάρχουν"...


Για να είστε ενήμεροι από την αρχή είπε πως με το διάσημο «λεφτά υπάρχουν» εννοούσε τον φυσικό πλούτο και το ταλέντο των Ελλήνων και ουδέποτε το εννόησε ως «εντολή για παροχές».

Αρχικά στην ερώτηση, γιατί κάποιος να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

Γιατί, μην κρυβόμαστε, είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή, αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στο ευρώ και αν θέλουμε να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκαναν μέχρι τώρα οι Ελληνες πολίτες.

Γιατί το δίλημμα που αντιμετωπίζουμε σε αυτές τις εκλογές είναι καθαρό. Η Ελλάδα, την επόμενη των εκλογών χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, βασισμένη στην ευρύτερη δυνατή συμμαχία σταθερότητας και προόδου, που να μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Και το Κίνημά μας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και όλοι μας πορευόμαστε με αυτή την προτεραιότητα, με ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε, στη μισή θητεία που έκανε, των δύο ετών, ότι έχει τη βούληση να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα μας, να εμπεδώσουμε μια Πολιτεία δικαίου για να μην ξαναβρεθούμε ποτέ στο χείλος του γκρεμού.

«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν»

Για άλλη μια φορά, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών του, τις οποίες απέδωσε σε πατριωτικό καθήκον. «Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον», υποστήριξε.

Ερωτηθείς για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, έκανε λόγο για λάθη δεκαετιών και άδικες αποφάσεις που ήταν αναγκαίες για να μην καταρρεύσει η χώρα. «Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη», προσέθεσε.

«Κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει μόνο του»

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πλέον «κανένα κόμμα δεν μπορεί πια μόνο του - και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλά δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται».

Γνώριμες οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου

Ερωτηθείς για τις φωνές που εισηγούνται την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και να είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια - άλλοι πρέπει να την φοβούνται».

Όπως πολύ καταλάβατε όλοι σας, η Νέα Τάξη Πραγμάτων συνεχίζει απτόητη το έργο της χωρίς να λοξοδρομεί ούτε στο ελάχιστο...
Γι'αυτό η ψήφος μας είναι καθοριστική και κανένας δεν πρέπει να το αμελήσει!


ΠΗΓΗ : pelop.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item