Προετοιμάζουν υπογείως την χρήση του διπλού νομίσματος στην Ελλάδα

Ναι καλά διαβάσατε...Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα που θα μας οδηγήσουν τα αδηφάγα όρνια! Θα χρησιμοποιούμε το ευρώ για την εξυπηρέτηση...

Ναι καλά διαβάσατε...Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα που θα μας οδηγήσουν τα αδηφάγα όρνια!
Θα χρησιμοποιούμε το ευρώ για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους και στο εσωτερικό της χώρας θα χρησιμοποιηθεί μια "νέα" δραχμή, για ποιον άλλον λόγο;;; Για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί φυσικά!!!!


Μην ξεχνάτε βέβαια πως είμαστε ακόμη στην αρχή…η  τραγωδία τώρα ξεκινάει.


Η Ελλάδα για να φθάσει στο σήμερα παρακολούθησε πολλά επεισόδια της τραγωδίας που συντελέστηκε. 

  • Παρακολούθησε προς τα spreads από τις 21 μονάδες βάσης έναντι των γερμανικών έφθασαν στις 6-7 χιλ. μονάδες βάσης πρόσφατα. Τότε το πολιτικό σύστημα εξήγησε στην κοινωνία  ότι «οι κακοί κερδοσκόποι φταίνε»
  • Παρακολούθησε τα spreads από τις 150 μονάδες βάσης στις 7800 μονάδες βάσης. Τότε το πολιτικό σύστημα εξήγησε στην κοινωνία ότι «οι κακοί κερδοσκόποι και η αδύναμη οικονομίας μας» τα οδήγησαν στα ύψη. 
  • Η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε τα μνημόνια. Παρακολούθησε μια κυβέρνηση που παρέδωσε την χώρα σε μηχανισμούς στήριξης το ονόμασαν «διάσωση της χώρας». Τα μνημόνια δεν άλλαξαν στο ελάχιστο την τύχη της χώρας απλά επιδείνωσαν το οικονομικό προφίλ των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας.
  • Η ελληνική κοινωνία έμαθε και για την επιλεκτική χρεοκοπία που συντελέστηκε στην Ελλάδα. Το πολιτικό σύστημα το παρουσίασε ως κάτι φυσιολογικό, χρεοκόπησε η Ελλάδα αλλά το μνημόνιο και τα κεφάλαια της Τρόικα μας κρατούν εν ζωή. 
  • Η ελληνική κοινωνία έμαθε για το credit event. Δυστυχώς, αυτό το event ήταν για λίγους δεν δόθηκαν προσκλήσεις στην κοινωνία. Ήταν event για τους λίγους εις βάρος των πολλών.
  • Η ελληνική κοινωνία έμαθε και για το αγγλικό δίκαιο ότι αλλάζοντας δομή τα ελληνικά ομόλογα πρέπει το δίκαιο που θα τα διέπει να είναι αγγλικό αντί ελληνικό. Το πολιτικό σύστημα το παρουσίασε ως κάτι φυσιολογικό. Θα ήταν ελληνικό ή αγγλικό το δίκαιο των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αν η Ελλάδα συνέχιζε να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ήταν ελληνικού δικαίου.
  • Η ελληνική κοινωνία έμαθε το PSI+,  την συμμετοχή δηλαδή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Το PSI+ αποτελεί την μεγαλύτερη αποτυχία της Ελλάδος.
Οι ξένες τράπεζες τα τελευταία 2 χρόνια μείωσαν δραστικά την έκθεση τους στο ελληνικό χρέος.
Με βάση τα στοιχεία της BIS της διεθνούς τράπεζας διακανονισμών της Βασιλείας οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες διέθεταν πριν από 28 με 30 μήνες περίπου 75 δις ευρώ.
Στο PSI αντάλλαξαν περίπου 20 δις ευρώ. Τι έκαναν δηλαδή οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες;;; Βρήκαν χρόνο να ξεφορτωθούν το ελληνικό χρέος.
Δώστε προσοχή εδώ

Οι ελληνικές τράπεζες στον αντίποδα δεν μείωσαν την έκθεση τους στο ελληνικό χρέος.
Όταν πραγματοποιούσε παρεμβάσεις η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία απέκτησε περίπου 42 δις ευρώ ελληνικού χρέους δεν διερωτήθηκε κανείς γιατί πούλησαν όλοι οι άλλοι και όχι οι ελληνικές τράπεζες;;;

  • Το PSI+ το πλήρωσαν οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Μας είπαν ότι έδωσαν μάχη…αυτοί που διαπραγματεύτηκαν στην Ευρώπη για το ελληνικό χρέος δεν μπορούν να είναι υπερήφανοι. 
Γιατί δεν πίεσαν την ΕΚΤ να συμμετάσχει και με διαδικασίες express την εξαίρεσαν; 


Σίγουρο τo PSI+ πρόκειται για μια μεγάλη ντροπή και αποτυχία... 
Όμως ακόμη πιο μεγάλη ντροπή είναι η λύση που εξετάζουν στην Ευρώπη και ειδικά στην Γερμανία για την Ελλάδα και το τραπεζικό σύστημα παραμονές των εκλογών αποσιωπά από την κοινωνία. 


Το επόμενο σχέδιο για την ελληνική τραγωδία θα είναι η επιβολή δύο νομισμάτων στην Ελλάδα


Το ευρώ ως εξωτερικό νόμισμα και ειδικά τις συναλλαγές με την Ευρώπη και την νέα δραχμή στο εσωτερικό. 
Το επόμενο επεισόδιο θα είναι αυτό.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item