Ο Σημίτης, ο υπεύθυνος που μπήκαμε στο ευρώ συνεχίζει να υποστηρίζει τις λάθος ενέργειες του

Χαρείτε άλλη μια παράσταση των δοσίλογων και υποκριτών...Να δούμε πότε κάποιος θα βρει τα κότσια να κυνηγήσει τον Σημίτη για τις βρομι...


Χαρείτε άλλη μια παράσταση των δοσίλογων και υποκριτών...Να δούμε πότε κάποιος θα βρει τα κότσια να κυνηγήσει τον Σημίτη για τις βρομιές του!

Άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του οικονομολόγου και καθηγητή στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Στουρνάρα, φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Τhe Guardian.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Ελλάδα έκανε μια τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθεί στα κριτήρια σύγκλισης, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα: τη δημοσιονομική, νομισματική και εισοδηματική πολιτική, καθώς και την ευρεία ιδιωτικοποίηση τραπεζών και των δημόσιων επιχειρήσεων.
Αναφέρεται, επίσης, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες -από 12,5% του ΑΕΠ το 1993 σε 2,5% το 1999- και με βάση αυτά τα οικονομικά στοιχεία εγκρίθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Δεν αναφέρουν όμως την "φιλία" με την Goldman Sachs και το μαγείρεμα των ποσοστών για να βγούνε όλα μέλι-γάλα και έτσι η Ελλάδα να φανεί στο τέλος πως πληρεί όλα τα κριτήρια...Έλα όμως πως δεν τα πληρούσε και φυσικά το ήξεραν όλοι αυτό, εκτός φυσικά από τους πολίτες της χώρας!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item