Γιατί ο Παπανδρέου και η Μέρκελ εύχονται να χάσει στις εκλογές ο "φίλος" τους ο Σαρκοζί;;;

Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε εμείς για τον Παπανδρέου είναι πως "γλύφει" για να έχει στο τσεπάκι του άλλη μία ψήφο για ...


Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε εμείς για τον Παπανδρέου είναι πως "γλύφει" για να έχει στο τσεπάκι του άλλη μία ψήφο για την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!
Βέβαια μας προβληματίζει το γεγονός πως Παπανδρέου, Βενιζέλος και Μέρκελ θέλουν να "πετάξουν" εκτός κάδρου τον Σαρκοζί, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές στην Ελλάδα...

«Μεγάλη ελπίδα για αλλαγή» όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην Ευρώπη, χαρακτήρισε με δήλωσή του τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε στον «φίλο και σύντροφο» Φρανσουά Ολάντ μια μεγάλη νίκη στο δεύτερο γύρο, «μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία για όλη την προοδευτική οικογένεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Βλέποντας, ακούγοντας και διαβάζοντας τη διθυραμβική προσέγγιση της εκλογικής επιτυχίας του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, δυσκολεύεται κανείς να αντέξει στον πειρασμό της διατύπωσης μιας μάλλον αυτονόητης απορίας: Ο Ολάντ κέρδισε ή… το ΠΑΣΟΚ;

Η Μέρκελ φυσικά και θέλει να μην κερδίσει ο Σαρκοζί

Όπως εύλογα γίνεται αντιληπτό, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλους το έχει το Βερολίνο. Μόνο που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Άνγκελα Μέρκελ… δεν βολεύεται με την εκλογή του «άχρωμου» Φρανσουά Ολάντ. Έστω κι αν ο Σοσιαλιστής πολιτικός έχει δεσμευτεί να παλέψει για την αλλαγή της κεντρικής δημοσιονομικής πολιτικής που έχε επιβάλλει το Βερολίνο στο σύνολο της ευρωζώνης.

Με τον Σαρκοζί άλλωστε, η σχέση της Μέρκελ διεκόπη βιαίως όταν ο Γάλλος Πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη να αρχίσει η ΕΚΤ να… τυπώνει ευρώ. Αν λοιπόν επανεκλεγεί, μπορεί και να το κάνει πράξη.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item