Νέα υποβάθμιση 9 τραπεζών στην Ισπανία από την Standard and Poor's

Όπως έχουμε πει σε αυτό το ιστολόγιο πάρα πολλές φορές, είναι πως πρέπει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλάβει ότι η κρίση, (οικον...

Όπως έχουμε πει σε αυτό το ιστολόγιο πάρα πολλές φορές, είναι πως πρέπει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλάβει ότι η κρίση, (οικονομική, θεσμική, πολιτική) δεν είναι αποκλειστικά "δικαίωμα" της Ελλάδος αλλά είναι γενικότερη και ευρωπαϊκή.

Τώρα λοιπόν μετά την Ελλάδα, είναι η σειρά της Ισπανία να μπει στο μάτι του κυκλώνα και των αρνητικών εξελίξεων!

Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2011, κατά το οποίο ήδη είχε υποχωρήσει 0,3%.
Οι βαθιές περικοπές των κρατικών δαπανών που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι αναμένεται να επιβραδύνουν μια επιστροφή στην ανάπτυξη.
Η Μαδρίτη βρίσκεται υπό την έντονη πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει το μεγάλο έλλειμμα του προϋπολογισμού της και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα που έχει πληγεί από την τετραετή κρίση και την έκρηξη της φούσκας των ακινήτων.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's αναφέρει ότι υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες το αξιόχρεο της Santander, της θυγατρικής της Banesto, BBVA, Banco Sabadell, Ibercaja, Kutxabank, Banca Civica, Bankinter και της (ισπανικής) Barclays, ενώ προειδοποίησε ότι θα κάνει το ίδιο για άλλες δύο τράπεζες, τις CaixaBank και Bankia.

Ειδικότερα, το αξιόχρεο των Santander και BBVA, των δύο μεγαλύτερων τραπεζών του τομέα, μειώθηκε κατά δύο βαθμίδες, της πρώτης από A+ σε A- και της δεύτερης από A σε BBB+.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item