Νέα γκάφα του Υπουργείου Παιδείας - Χωρίς τετράδια και ταινίες απόκρυψης προσωπικών στοιχείων οι φετινές εξετάσεις

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για ακόμα μία φορά. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που δημοσιεύει σ...

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για ακόμα μία φορά.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", πλέον έχει παρουσιαστεί η ίδια εμπλοκή παρόμοια με αυτή των βιβλίων που τίναξε στον αέρα τη φετινή χρονιά.
Έντυπο υλικό που χρησιμοποιείται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως τετράδια, ταινίες επικάλυψης των στοιχείων των υποψηφίων, αλλά και φάκελοι δεν φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο για τα σχολεία, καθώς έχει ναυαγήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια γραφικής ύλης για τους υποψηφίους, ύψους 377.000 ευρώ, εξαιτίας της απουσίας μειοδότη.


Φέτος, οι οιωνοί είναι ακόμα χειρότεροι, καθώς έχει τρυπήσει και το δίχτυ του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που πέρσι προστάτευε τους ακροβάτες του υπουργείου Παιδείας, προσφέροντας για την εκτύπωση των βιβλίων το απόθεμα των τετραδίων που είχε στις προθήκες του.
Τέλος του μήνα όμως ο Οργανισμός κατεβάζει ρολά και περνάει στην ιστορία με ειδικό νόμο.
Ήδη από τον Ιανουάριο λειτουργεί με παράταση που πήρε λόγων των πολλών εκκρεμοτήτων με την εκτύπωση και αποστολή περίπου 5 εκατομμυρίων βιβλίων που ακόμη, αρχές Μαρτίου δεν έχουν διεκπεραιωθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις αποθήκες του ΟΕΔΒ υπάρχει επαρκής ποσότητα χαρτιού για την εκτύπωση των εσωτερικών σελίδων περισσότερων από 1 εκατομμύριο τετραδίων. Ωστόσο, για το σκληρό εξ΄ψφυλλο απαιτείται ειδική προμήθεια.
Πέρυσι τα εξώφυλλα ήρθαν από την Ιταλία.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες εκτυπώσεις στην Ελλάδα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και μπορούμε να κάνουμε αλλά το όλο θέμα ξεκινάει από τους διαγωνισμούς.

   Το εκάστοτε υπουργείο προκηρύσσει διαγωνισμό και η εταιρεία που θα δώσει την ποιο συμφέρουσα προσφορά επιλέγετε(φυσικά μετράνε και οι ανάλογες μίζες).

   Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά πάνω σε αυτό το θέμα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σχέδιο για τίποτα και γι'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item