Επιτέλους κάποιος βάζει στο επίκεντρο της κριτικής τις οδυνηρές αποφάσεις του Σημίτη

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο "προσωρινός" υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, άφησε να εννοηθεί ότι ευθύνες υπάρχουν και στις ...

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο "προσωρινός" υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, άφησε να εννοηθεί ότι ευθύνες υπάρχουν και στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τη ΝΔ, καθώς υποστήριξε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας δεν ξεκίνησε το 2009 αλλά την επομένη της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη (2001)». Σκοπίμως ή όχι, ο Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης διέγραψε χθες την πολιτική των Σημίτη και Παπανδρέου με μια… μονοκονδυλιά!Συγκεκριμένα έκανε λόγο για υπερβολικά ελλείμματα από το 2001 και μετά. 


«Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και το γενικό έλλειμμα του κράτους ήταν πάντα πάνω από 3%». 


Νωρίτερα ένας από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική, υποστήριξε ότι «το έλλειμμα στο 6% ήταν πρόβλεψη και όχι στατιστικό στοιχείο».


Δήλωση  που κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δειχνει ότι ο κ. Γ..Παπαθανασίου επιχείρησε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αποποιηθεί κάθε ευθύνης, ρίχνοντας το βάρος στις επόμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.


Είχε δίκιο τελικά ο Ανδρέας Παπανδρέου που δεν ήθελε να αφήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Σημίτη


Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ υπήρξε διαχρονικά ένας μεγάλος μαχητής. Από τις περισσότερες αναμετρήσεις βγήκε νικητής. Εκτός από εκείνη με αντίπαλο τον θάνατο όμως, είχε χάσει νωρίτερα και την αναμέτρηση με τον εαυτό του. Υποτάχθηκε πολύ νωρίς στα πάθη του, και έτσι παρέσυρε μια ολόκληρη χώρα, μια κοινωνία που τον λάτρεψε σε οδό εθνικής διολίσθησης. Τις συνέπειες της οποίας τις πληρώνουμε σήμερα.Τον έτρεφε η προσδοκία να ανακτήσει τις δυνάμεις του, προκειμένου να μιλήσει στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαγόταν μερικούς μήνες αργότερα, τον  Ιούνιο του 1996, μόλις μια εβδομάδα μετά τον θάνατό του.


Και κανείς από όσους τον γνώριζαν καλά, δεν είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του. Ο Ανδρέας ήθελε να μιλήσει στο Συνέδριο, για να σταματήσει τον Σημίτη. Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο σήμαινε ότι το ΠΑΣΟΚ θα περνούσε στα χέρια του Άκη Τσοχατζόπουλου.


Στα μάτια του Ανδρέα, ο Άκης ήταν το μικρότερο κακό. Η εξέλιξη της Ιστορίας και ο οδυνηρός απολογισμός της περιόδου του «εκσυγχρονισμού», έδειξαν ότι… δεν είχε και πολύ άδικο για τον Σημίτη.


Πληροφορίες από statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item