Θα καταργήσουν όλα τα επιδόματα και θα μείνει μόνο ένα. Το επίδομα... φτώχειας!

Όπως καταλαβαίνετε, οι δωσίλογοι που μας κυβερνούν και κάποιοι από εσάς σκοπεύετε και πάλι να τους ψηφίσετε και να τους ανεβάσετε στην ε...

Όπως καταλαβαίνετε, οι δωσίλογοι που μας κυβερνούν και κάποιοι από εσάς σκοπεύετε και πάλι να τους ψηφίσετε και να τους ανεβάσετε στην εξουσία ετοιμάζονται να καταστρέψουν και όσους προσπαθούν ακόμα με νύχια και με δόντια να τα βγάλουν πέρα!
Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να κόψουν τα πολυτεκνικά επιδόματα (άκουσον άκουσον), το επίδομα του ενοικίου καθώς το φοιτητικό επίδομα ώστε να καταστρέψουμε και όσους έχουν μείνει!


Και όλα αυτά μην νομίζετε πως θα μας τα ανακοινώσουν έτσι απλά...Θα γίνουν πρώτα οι εκλογές, θα ψηφίσετε τα ίδια καθάρματα για ακόμη μια φορά και μετά αφού θα έχουν "την στήριξη του λαού" θα προχωρήσουν σε όσες περικοπές επιθυμούν!


Καλώς τους δεχτήκατε...Το μόνο που ελπίζουμε είναι κάποιοι (και κυρίως η γενιά των ηλικιών 35-60) να βάλουν μυαλό και να ψηφίσουν με αξία και όχι σύμφωνα με ποιος τους έβαλε στο Δημόσιο γιατί δυστυχώς αυτά μας έχουν φάει...


Στη θέσπιση ενός ενιαίου κοινωνικού επιδόματος που θα το ονομάζουν "επίδομα φτώχειας" και στην κατάργηση σχεδόν όλων των υπόλοιπων κοινωνικών επιδομάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση καθώς αυτό προβλέπεται ρητά στο μνημόνιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως επιδόματα οπως αυτο το ενοικίου, το φοιτητικό, ακόμη και το πολυτεκνικό ίσως μετά τις εκλογές αποτελούν παρελθόν.


Για να πάρει κάποιος το νέο ενιαίο "επίδομα φτώχειας" θα πρέπει αποδεδειγμένα να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ωστόσο ακόμη κανείς δεν είναι σε θέση να πει ποια θα ειναι τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως επίσης κανείς δεν ειναι σε θέση να πει πως θα οριστεί πως κάποιος ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.


Σύμφωνα με την Ε.Ε, το όριο της φτώχειας καθορίζεται στο 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, δηλαδή πια το όριο στην Ελλάδα είναι περίπου στα 650 το μήνα ευρώ και κάτω.


Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα διαβιούν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών έως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item