"Ορίστηκαν" και οι εκλογές

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η «Ημερησία του Σαββάτου», οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου ή στις 6 ...

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η «Ημερησία του Σαββάτου», οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου.


Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας, το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρείχε στους Ευρωπαίους εταίρους τις εγγυήσεις που ζητούσαν για τη συνέχιση και εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ και μετά τις πρόωρες εκλογές, και έτσι οι Βρυξέλλες άναψαν το «πράσινο φως» για να στηθούν άμεσα κάλπες στην Ελλάδα.


Στο πολιτικό κέντρο της Ε.Ε. άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ουσιαστικά έχει φτάσει στα όριά της, και δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο στη μεγάλη προσπάθεια που έχει να κάνει η Ελλάδα, για την επιστροφή στη δημοσιονομική σταθερότητα, και εν συνεχεία στην ανάπτυξη.


Έτσι, οι πρόωρες εκλογές κρίνονται πλέον επιβεβλημένες ακόμη και από εκείνους τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι διατύπωναν μέχρι πρότινος ενστάσεις.


Όσο για την ημερομηνία διεξαγωγής τους, προσδιορίζεται πλέον για την 29η Απριλίου, ή, στην περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρόνων οι εκκρεμότητες για το PSI, για την 6η Μαΐου.


ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item