Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε νέο πρόεδρο από... σήμερα!

Έτσι, όπως το 2004, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Κώστα Σημίτη, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει ...

Έτσι, όπως το 2004, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Κώστα Σημίτη, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο ψήφους στις κάλπες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι αυτή τη φορά εκείνος ο οποίος θα τρέξει… χωρίς αντίπαλο. Προσδοκώντας ωστόσο σε έναν εξαιρετικά χαμηλό αριθμό συμμετεχόντων στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος, λόγω του γενικότερου κλίματος αμφισβήτησης και απογοήτευσης που υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.


Το πρωί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του, την οποία συνόδευσε με 190 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Ο Χρήστος Παπουτσής αντίθετα, που επίσης κατέθεσε την υποψηφιότητά του, δεν προσκόμισε υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου, και ζήτησε να υπάρξει πολιτική έγκριση για να είναι αντίπαλος του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Μετά από πολύωρες ζυμώσεις και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, και καθώς τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους είχαν τοποθετηθεί υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου, ζητούσαν να τηρηθεί το καταστατικό, και να μην εγκριθεί υποψηφιότητα χωρίς υπογραφές, το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε, δια ανατάσεως της χειρός, ότι μονάχα η υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών πληρούσε τις προϋποθέσεις για να είναι νομότυπη.


Έτσι, ο Χρήστος Παπουτσής αλλά και ο Στέφανος Τζουμάκας, που επίσης είχε εκδηλώσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, «κόπηκαν» από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου στη βάση του ΠΑΣΟΚ.


Το κλίμα πάντως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά τεταμένο, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής, η συμμετοχή των ψηφοφόρων θα είναι ελάχιστη. Κάτι που θα έχει φυσικά αντίκτυπο στην εκλογή Βενιζέλου.


ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item